Повернули обов'язковий техогляд для автомобілів суб'єктів господарювання

14
0

Кабінет Міністрів розробив проект постанови, у якій пропонує повернути обов'язкове проходження техогляду для автомобілів суб'єктів господарювання.

 

Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко. "На сьогоднішній день за законом обов'язковому техогляду підлягають лише комерційні авто, які використовуються власниками для отримання вигоди. Уряд пропонує поширити норму на всіх суб'єктів господарювання. Тобто, ТО стане обов'язковим для всіх юридичних осіб", - зазначив Назаренко.
 
Експерт вважає, що можливе ухвалення цієї норми збільшить продажі іномарок на території України. "Юридичні особи поспішать оновити свої автопарки до запровадження обов'язкового ТО", - пояснює Назаренко.
 
Нагадаємо, закон про скасування обов'язкового техогляду приватних автомобілів був ухвалений влітку минулого року. Тоді екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов (нині Голова Ради міністрів Криму) заявив, що через це ДАІ недоотримає 500 мільйонів гривень щорічно, і тому уряд має знайти кошти для компенсації цих втрат.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також