Повстанці бавилися з мертвим Каддафі як з лялькою (НОВЕ ВІДЕО)

5
0

В Інтернеті з'явилося нове відео жахливих знущань, яким піддали лівійські повстанці тіло вбитого ними лідера Джамахірії Муаммара Каддафі.

Радісно посміхаючись, заколотники бавляться з мертвим диктатором, як з лялькою черевомовця.

Автентичність хвилинного запису встановити не вдалося, однак, на думку оглядачів, він схожий на справжній. На відео зафіксовані події 20 жовтня 2011 року, коли повстанськими військами був схоплений і вбитий Каддафі: натовп молодих людей радісно кричить "ура" поряд з автомобілем, в якому лежить закривавлене тіло.
 
Один з повстанців раптом бере голову мертвого чоловіка і починає маніпулювати нею немов лялькою, кажучи щось арабською і, мабуть, знущаючись над загиблим лідером.
 
Деякі з присутніх знімають це на телефони. Наприкінці відео тіло Каддафі витягують з фургона і ставлять на носилки.
 
Скандальне відео розлетілося по Інтернету після того, як один з сирійських активістів Самі аль-Хамві поставив на нього посилання в своєму мікроблозі Twitter, щоб нібито залякати сирійського лідера Башара Асада. За його словами, хтось має показати відеозапис Асаду, бо на нього чекає та ж доля.
 
Нагадаємо, існує кілька версій загибелі полковника, і одна з найбільш ймовірних - самосуд. Деякі ЗМІ відкрито заявили, що Каддафі фактично лінчували: тяжкопораненого 69-річного чоловіка, який не чинив опору і лише повторював "харам" ("одумайтеся"), били з криками "Аллах акбар!" і тягали за волосся, перш ніж заштовхнути до авто.
 
Однак офіційно нова лівійська влада стверджує, що провини повстанці у загибелі Каддафі немає: нібито полонений дістав смертельні поранення, коли машина з ним потрапила потрапили під перехресний вогонь прихильників і противників Каддафі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також