Поїхав на екскурсію: у Празі поліція шукала 72-річного українця, хворого на деменцію

3
0

Чеська поліція розшукувала зниклого безвісти 72-річного громадянина України Олександра Сиротіна.

Він загубився під час екскурсії у центрі Праги. Це сталося минулої суботи, 3 лютого. Чоловік страждає на деменцію – погано орієнтується у просторі і не говорить (не здатний до спілкування).

Пошуки завершилися гарною новиною. Чоловік знайшовся знайшли лише у ніч на понеділок, він живий і здоровий. Про це повідомила його дочка Валерія. Вона розповіла, що опублікувала у багатьох Facebook-групах, підключили волонтерів, які розмовляють чеською мовою, які обдзвонювали лікарні. Щоправда рюкзака і документів при ньому вже не було.

Пізніше поліція повідомила, що пенсіонера знайшли біля торгового центру «Палладіум». Правоохоронці привезли його до лікарні.

Виявляється, що пенсіонер весь цей час подорожував трамваями, туди й назад.

«Люди вночі побачили, що літня людина розгублена, і зателефонували до поліції. Це велике щастя у такому величезному місті знайти хвору людину! Величезне всім дякую за чуйність та допомогу!», - додала Валерія.

Пенсіонер загубився в центрі Праги під час екскурсії, на яку приїхав разом із дружиною та донькою. Сім'я тимчасово проживає у Німеччині, куди вимушено переїхала через російське вторгнення.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також