Пожежники навчили українців правильно розводити багаття (ВІДЕО)

7
0

Спека посилює небезпеку займання трави та дерев. До масштабних лісових пожеж може призвести найменша дрібничка – недопалок, багаття для шашликів або навіть кинута порожня пляшка з-під горілки.

На Київщині поки що зафіксовані лише поодинокі займання, але МНСники вирішили не чекати лиха та провести профілактичні заходи.

Рятувальники навідуються до зон ризику – на торф'яники та в місця відпочинку. Кажуть, попереджати людей потрібно, бо саме вони стають головною причиною пожеж.
 
Аби не стати винуватцем лиха варто дотримуватися кількох правил. Не кидати недопалки на землю, бо суха трава сприяє поширенню вогню. Не смітити, адже навіть пляшка з-під оковитої за спекотної погоди стає, як лінза – проміння сонця фокусуються і за певних обставин може статися самозаймання трави.
 
Пожежники радять не розводити багаття для барбекю, але якщо вже й робити це – то принаймні правильно. "Тобто викопати глибоку яму – сантиметрів 30-40, обсипати її землею, або обкласти камінням", - пояснив заступник речника МНС Київської області Валерій Ненюк.
 
При цьому представники держави нагадують: штраф за звичайне багаття складає 51 гривню. Однак якщо буде доведено, що необережні дії призвели до лиха, за винуватців візьметься міліція, а шкоду доведеться компенсовувати за рішенням суду.
 
До прикладу, цього літа вже горів ліс поблизу Ялти. Збитки від цієї пожежі склали 150 тисяч гривень.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також