Працівники Чопської митниці "нагріли" державу на 400 тисяч

20
1

Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами митного поста «Солотвино» Чопської митниці Міндоходів.

Внаслідок протиправних дій митників інтересам держави завдано збитків у вигляді несплачених митних платежів на суму майже 400 тис.грн.

«Під час прокурорської перевірки, з`ясувалося, що службові особи митного поста «Солотвино» Чопської митниці Міндоходів, в період 2012 –2013 років здійснювали оформлення ряду транспортних засобів як таких, що перетинали державний кордон України у напрямку «в’їзд» через митний пост «Сігету-Мармацієй», Румунія, без вантажу або будь-яких товарів, без проходження відповідних митних формальностей та сплати митних платежів.

Проте, відповідно до інформації митних органів Румунії, в цей період, вказаними автомобілями було ввезено на територію України через митний пост «Солотвино» значний об’єм товарів «меблі, виробництва Румунії». Однак, відповідно до інформації Чопської митниці Міндоходів - митне оформлення товарів проведено лише у окремих випадках та у значно менших обсягах – повідомив начальник відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури області Олег Попович.

Відтак, внаслідок зловживання службовим становищем службовців митного поста «Солотвино» Чопської митниці Міндоходів, держава недоотримала близько 400 тис.грн. митних платежів, пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі

Т
Тібі

Понти для приєзжих

Читайте також