"Правда на боці українців, а Орбан просто повторює слова Путіна", - Шон Пенн для угорського видання

6
1

Дворазовий володар «Оскара» Шон Пенн зняв документальний фільм про війну в Україні під назвою «Супердержава».

Актор-постановник дав інтерв’ю угорському виданню Nepszava у зв’язку зі світовою прем’єрою, у якому також пояснює, чому не згадує Віктора Орбана у своїй роботі. Журналіст запитав зокрема чи не краще було б знайти мирне рішення, а не продовжувати війну проти держави, яка має ядерну енергію?

"Це питання проблематичне та ідеалістичне, оскільки у нинішньому стані Путін не має наміру ні з ким серйозно домовлятися: його можна схилити до цього лише силою. Востаннє він сідав за стіл переговорів у 2014 році, коли його влада ще не була такою сильною, але фактично відновив її з окупацією Криму. Щодо ядерної загрози, кожен аналітик у світі каже, що ймовірність її виникнення майже нульова, але, звісно, вона може статися незалежно від цього. У всякому разі, знаєте що? Ні українці, ні я не хотіли б, щоб (у світі) диктувала фігура, яка застосовує зброю і переслідує людей. Отже, є два варіанти: або дозволимо агресору заволодіти світом, або боремося за своє вільне життя", - відповів Шон Пенн.

Він також розповів, що однозначно підтримує українців в їхній боротьбі, починаючи з 2014 року.

"Це характерно для українців, з 2014 року їх тримає така злагоджена сила, що вони наважилися протистояти агресії не лише на військовому, а й на цивільному рівні. Те, що вчителі, митці, їхня інтелігенція, пекарі чи робітники фабрики кидають коктейлі Молотова в російську бойову техніку – це рівень мужності, якого я раніше не знав. Це точно вплинуло на мене", - зазначив Пенн. І лише шкодує, що не висловлювався публічно на підтримку України ще раніше.


Згадали і про Віктора Орбана, угорського прем'єра, який неодноразово заявляв, що Путін нібито не може програти цю війну, а Україна за його висловом - фактично "нічийна земля".

"Можливо я зняв однобічний фільм, але хотів донести лише правду, а вона - на боці українців. Угорська позиція така ж, як і російська, про це ми вже надто багато чули від Путіна, а Орбан (ці наративи) просто повторює", - зазначив американський режисер.

Водночас він дуже хотів би, аби його фільм дійшов до Угорщини і навіть до Росії, аби там побачили й зрозуміли чому зараз в Україні йде війна. Хоча, за словами Пенна, зрозуміло, що більшість світу явно не на боці Путіна. Тому відкидає режисер й можливість переговорів з державою-агресором на її умовах.

"Те, що агресор нападає на вашу країну, робить напади на ваші міста, вбиває мирних жителів, не можна пробачити... Єдине, про що можна домовитися, це скільки росіян буде засуджено за їхні військові злочини. Для скептиків ще раз наголошую: Росія є державою-окупантом", - зазначив Шон Пенн.

Нагадаємо, ще на весні минулого року Шон Пенн закликав надати Україні винищувачі для боротьби з російскими окупантами.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

У
Україна

Та ти що ? Яка глибока думка ?

Читайте також