Правоохоронці відхрестилися від розслідування смерті сектанктки

4
3

Подробиці цієї історії, що сталася в Бессарабії, «РІО» розповідала минулого місяця.

Нагадаємо, що до реанімації обласної лікарні була доправлена 20-річна Коріна Черешневська, мешканка Новоселицького району. Молодій жінці, що входила в релігійну секту і лише півтора місяця тому народила дитину, поставили діагноз «аліментарна дистрофія», вона важила всього близько сорока кілограмів і нагадувала в’язнів фашистських концтаборів. Стан пацієнтки був зумовлений тривалим голодуванням. Лікарів обурило, що брати й сестри по вірі приносили жінці лише воду, а на всі зауваження відповідали: «Не втручайтеся не в свою справу». На жаль, у виснаженому недоїданням організмі вже сталися незворотні процеси, тому, незважаючи на всі зусилля медиків, на п’ятий день Коріна померла.

З’ясувалося, що вона входила в закриту релігійну секту, послідовники якої не пускають дітей у школу, одружуються без реєстрації в рагсі, народжують вдома без медичної допомоги. Перевіркою обставин смерті молодої жінки зайнялися правоохоронці. І ось, як повідомили редакції в обласному УМВС, Новоселицький райвідділ міліції виніс рішення відмовити в порушенні кримінальної справи за фактом смерті Коріни Черешневської за ст. 6 п. 2 Кримінально-процесуального кодексу України (відсутність складу злочину). Міліції не вдалося знайти доказів, що жінку силою обмежували в харчуванні, а релігійні переконання і пов’язаний із ними піст не входять до компетенції правоохоронних органів.

Коментарі

ВА
Віктор АВЦ

усіх сектантів умісті з їхніми пастирями--розігнати нах...иншак не буде порядку !!! Тоталітарним сектам - ніт!!!!

З
Зігфрід

Хлопці, щось ви не теє... Яке відношення можуть мати закарпатські правоохоронці до подій у Бессарабії? Це ж Чернівецька область, будьте уважнішими :) Щось ваш сайт останнім часом не дає нічого цікавого. Перед Новим роком розслабилися? Не варто :)

В
Василь

Секти ще готують нам багато сюрпризів...

Читайте також