Правоохоронці викрили шахраїв, які продавали на Закарпатті фейкові ліки

11
2

Шахраїв, які розповсюджували фейкову рекламу із зображенням Міністра охорони здоров’я України, викрили працівники Кіберполіції.

Як повідомляє Департамент кіберполіції, 24-річний мешканець Харківщини та його 26-річна спільниця надавали онлайн-консультації потенційним покупцям та переконували їх придбати лікарські засоби за завищеними у кілька разів цінами. Проте замість лікарського засобу фігуранти продавали дієтичну добавку. Для цього чоловік створив та адміністрував декілька інтернет-ресурсів з продажу товару.

Також шахраї запустили в соцмережах масштабну рекламну кампанію щодо продажу лікарських засобів у рамках реалізації неіснуючої програми Міністерства охорони здоров’я України за зниженими цінами, використавши змінене зображення очільника МОЗ з «лікарським засобом». Цільовою аудиторією фейкової реклами були передусім люди літнього віку, малозахищені верстви населення.

Поліцейські заблокували шахрайські ресурси, а під час обшуків на території Харківської та Закарпатської областей вилучили понад 50 тисяч коробок з дієтичними добавками, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які використовувалися у злочинній діяльності.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 ККУ (Шахрайство). Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ф
Факір

Най говорять так як є, продавали фуфломіцин от діабету, най розказують оби ся другі бояли, а ще як доказові ліки обгажували, бізнесмени недоонаджені, вся нечисть лиш із тої сторони іде чогось, там по ходу чесно робити вобще не знають.

Ф
Фараон

У Єгипті за виробництво та реалізацію фальсифікату смертна кара,Дана проблема відсутня,

Читайте також