Православна Церква України святкує п'ятиріччя від історичного Об'єднавчого Собору

17
1

15 грудня 2018 року вдалося відновити єдність Української Православної Церкви.

Об'єднавчий Собор був визначальним моментом у житті Церкви, де прийнято рішення про єдність, затвердження статутних документів і обрання Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Це рішення виявилося не тільки формальним актом, але й виразом глибоких історичних та канонічних корінь Церкви, яка свою історію починає ще з апостольських часів.

З канонічної точки зору розділення українського православ'я завершилося завдяки рішенням Вселенського Патріархату та Об'єднавчому Собору у 2018 році, що призвело до отримання Томосу про автокефалію. Православна Церква України стала єдиною канонічно сформованою православною юрисдикцією в Україні.

Після п'яти років існування Православна Церква України визнається і підтримується як національними вірянами, так і міжнародною спільнотою. За цей час Церква стала найбільшим релігійним об'єднанням в державі, отримала велику кількість громад і завоювала велику довіру громадян. Це свідчення успішної та надійної рецепції прийнятих рішень.

У святковий день віряни виражають глибоку вдячність Богу за благословення та моляться за подальший успіх Православної Церкви України, яка завжди є з народом, служить йому та працює на його благо. Нехай Господь благословляє всіх нас на плідну соборну працю на славу Божу та благо України.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

*
*****

Вітаємо Православну церкву України з річницею!

Читайте також