Представник від Ужгородської богословської академії взяв участь в науковій конференції

8
0

4 – 5 листопада 2011 року в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулася науково-практична конференція «Гідність людини у вченні Івана Павла II», організатором якої стала Українська Греко-Католицька Церква та Київське товариство студентів-католиків «Обнова».

 

з благословення ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету професора, архімандрита Віктора (Бедь), на конференції академію та університет представляв проректор з богословської науково-дослідної роботи, завідувач кафедри історії Церкви та держави, доктор богослов'я, доцент, архімандрит Арсеній (Бочкарь), який виступив із доповіддю «Гідність людини згідно з біблійною антропологією». З-поміж інших духовних навчальних закладів Української Православної Церкви, участь у конференції взяв і представник Київських духовних академії і семінарії – помічник ректора з наукової роботи, кандидат богослов'я, доцент Володимир Бурега.

Під час роботи конференції учасники обговорили питання щодо науково-богословського розуміння людської гідності, як особистісної категорії, впродовж історії людства та розуміння цього поняття в Православній та Католицькій Церквах.

5 листопада, у Димитрівську поминальну суботу, архімандрит Арсеній взяв участь у служінні Божественної літургії українською мовою у Спасо-Преображенському храмі УПЦ м. Києва, після чого відвідав фотовиставку «Гідність людини – як ми її бачимо», що проводилася в рамках конференції.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також