Представники Закарпаття обговорили у Брюсселі співпрацю області та ЄС

7
2

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та народний депутат України Василь Брензович побували з робочим візитом у Брюссель, де відвідали керівні інституції Європейського союзу. Про перші результати поїздки керівник ради повідомив на свої сторінці у фейсбуці.

«Радий за хлопців з 128 бригади, які нарешті їдуть додому на відпочинок. Це наша всіх з вами заслуга. Це питання весь час тримали на особливому контролі.  Сьогодні разом з народним депутатом України Василем Брензовичем на запрошення нашої землячки, депутата Європарламенту Андреї Бочкор побували  з робочим візитом у Брюсселі, де відвідали керівні інституції Європейського союзу. Мали ряд результативних зустрічей, зокрема з послом представництва України при ЄС Костянтином Єлісеєвим та новообраним президентом комітету регіонів ЄС Марком Марккулою. Йшлося про нові можливості для Закарпатської області в рамках співпраці Україна-ЄС, а також програм Східного партнерства. Також ми взяли  участь у першому засіданні Комітету парламентської асоціації Україна-ЄС. Ми отримали повну підтримку у реалізації запропонованих нами проектах, які служитимуть на благо закарпатській громаді», - запевняє Володимир Чубірко.

Також, 24 лютого відбулася зустріч Володимира Чубірка та Василя Брензовича із Представником України при ЄС Костянтином Єлісеєвим.  Обговорено останні політичні події в Україні, вплив конфлікту на сході України на Закарпатську область, можливості співпраці нашого краю в рамках відносин Європейського Союзу з Україною, презентації інвестиційних і культурних можливостей регіону в ЄС з метою майбутнього розвитку.

Володимир Чубірко та Василь Брензович взяли участь у засіданні угорської делегації, зустрілися з депутатами Європейської народної партії, обраними за списком правлячої угорської коаліції Фідес – Християнська демократична народна партія.

Учасники зустрічі одноголосно висловилися за мир та територіальну цілісність України.

ідбулася зустріч Володимира Чубірка та Василя Брензовича з новообраним Президентом Комітету Регіонів ЄС Маркку Марккулою, у ході якої обговорили питання реалізації реформи з децентралізації та зміцнення ролі місцевого самоврядування в Україні.
Цього ж дня Володимир Чубірко та Василь Брензович взяли участь в інавгураційному засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС. Після вступних промов співголови комітету парламентської співпраці Україна – ЄС Андрея Пленковича, голови Європарламенту Мартіна Шульца та голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, члени Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС обговорили всі аспекти політичної, економічної та безпекової ситуації в Україні, актуальний стан відносин між Україною та ЄС.
Члени делегації висловили свою рішучу підтримку і солідарність з Україною та підтвердили повагу до її територіальної цілісності.

Прес-служба Закарпастької облради

Коментарі

П
Преторіанець

Одним словом, просрали бюджетні кошти за можливість потусити в європі

O
Oleg

лучше бы договорились как Закарпатье к ЕС присоединить

Читайте також