Прем'єр-міністр Угорщини обурений звісткою про вандалізм в Ужгороді

7
1

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан із обуренням сприйняв звістку про те, що в Ужгороді невідомі осквернили меморіал жертвам Голокосту.

Як зазначають у канцелярії голови уряду Угорщини, слід з великою шаною і повагою ставитися по відношенню до всіx людей, які стали невинними жертвами історичниx перепетій XX-го століття, такиx як Голодомор, Голокост, світові війни або табори ГУЛАГу.

– Для народів Центральної та Східної Європи, які мають спільну історичну долю, які пережили нацистську і радянську диктатури, різних національностей і різних віросповідань фундаментальними цінностями є мирне співіснування і повага людської гідності, яких і ми дотримуємося за будь-яких обставин, – йдеться у офіційній заяві канцелярії прем'єр-міністра Угорщини.

Зауважимо, що перший на Закарпатті меморіал жертвам Голокосту було відкрито у жовтні цього року за сприяння уряду Угорщини. Водночас, минулими вихідними, у ніч з суботи на неділю, у День пам'яті жертв Голодоморів в Україні невідомі облили меморіал червоною фарбою.

 

Коментарі

ІП
Іван Пальо

Ну і де тут обурення? Заголовок не відповідає змісту новини.

Читайте також