Прем'єр Словаччини Фіцо підтримає рішення про початок переговорів про вступ України в ЄС

22
1

Словаччина буде підтримувати Україну з усією Європою.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив свою думку щодо можливості початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу, заявивши, що, на його думку, Україна є "неготовою" до цього етапу. Проте, Фіцо наголосив, що Словаччина не буде ставити вето на відкриття переговорів на саміті лідерів Євросоюзу 14-15 грудня.

"Ми не будемо перешкоджати рішенню Європейської ради про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС. Мова йде про політичне рішення, це не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до початку переговорів", - заявив прем’єр-міністр Словаччини.

Раніше міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар підтримав можливість відкриття переговорів з Україною, але висловив свою обуреність щодо готовності Угорщини блокувати ключові рішення щодо України. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив із заявою про намір заблокувати ці рішення. Зараз очікуються подальші обговорення на саміті Євросоюзу, де лідери вирішать, чи розпочати переговори з Україною щодо її можливого вступу до ЄС.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Дякуємо!

Гойра Роберте!

Читайте також