Президент США Барак Обама: за хімічною атакою в Сирії стоїть влада

6
1

Нещодавно, президент США Барак Обама сказав, що у США впевнені: сирійський уряд здійснив хімічні напади в околицях Дамаска.

Він заявив, що використання хімічної зброї позначилося на національних інтересах США і що превентивний удар в Сирії мав би позитивний вплив на події, повідомляє агенство ВВС. 

Водночас в інтерв'ю американському телеканалу PBS президент США сказав, що у Вашингтоні ще не ухвалили рішення щодо військової інтервенції.

Коментарі пана Обами з'явилися після дня запеклих суперечок в ООН.

Велика Британія закликала постійних членів Ради Безпеки ООН схвалити резолюцію, яка б передбачала заходи для захисту цивільного населення.

Однак Росія, яка є союзником Сирії, відмовилася підтримати резолюцію, тож зустріч напередодні закінчилася нічим. Дипломатичний розкол в ООН триває вже деякий час. США розкритикували позицію Росії та заявили, що не можуть дозволити, аби дипломатичний параліч слугував прикриттям для сирійської влади.

Критики вторгнення в Сирію запитують, якою може бути мета обмеженого удару по Сирії, на що президент Барак Обама зазначив, що це буде сигналом Башару Асаду "не використовувати знову" хімічну зброю.

Інспектори ООН все ще працюють в Сирії, де вивчають місця ймовірних хімічних нападів. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сказав, що їм потрібні ще чотири дні, щоби завершити їхні розслідування. Пан Гі Мун закликав дати їм необхідний час.

"Надумані виправдання"

Сирія заперечує використання хімічної зброї та звинувачує опозицію у здійсненні атак 21 серпня поблизу Дамаска, жертвами яких стали кілька сотень людей.

Дамаск звинувачує Захід у конструюванні причин для здійснення удару.

"Західні країни, починаючи зі США, винаходять фальшиві сценарії та надумані виправдання, щоби здійснити військове вторгнення в Сирію", - заявив прем'єр-міністр країни Ваель Халькі в ефірі сирійського телебачення.

Своєю чергою, посол Сирії в ООН, Башар Джаафарі, попросив експертів розслідувати те, що він назвав трьома випадками застосування хімічної зброї проти "десятків" сирійських солдатів в околицях Дамаска.

Коментарі

%
%

Президент США Барак Обама: за хімічною атакою в Сирії стоїть світова финансово-мафиозна влада!

Читайте також