Про дитячу безпритульність у прикордонному Чопі

16
3

Приміськими потягами їздять бездоглядні діти

Останнім часом гостро постала проблема дитячої бездоглядності і безпритульності та дитячого жебрацтва . Не кривлячи душею скажіть у кого з вас не було випадків коли на центральних вулицях міста, площах, вокзалах до вас підходило маля в лахміттях , з брудним лицем і чорними як сажа руками , і благало допомогти грошима.

Кримінальною міліцією справах неповнолітніх ЛВ на ст. Чоп та службою у справах неповнолітніх Чопського МВК у цьому напрямі проводиться індивідуальна та групова (лекції , бесіди у навчальних закладах) профілактична робота метою якої є недопущення та запобігання негативних проявів поведінки, правопорушень,
злочинів на залізничних вокзалах, станціях та прилеглих до них територіях, а також у рухомому складі залізниці. КМСН ЛВ на ст.. Чоп проводяться різні оперативно-розшукові операції під час яких виявляються особи які скоюють правопорушення. Спільно із службою у справах неповнолітніх проводяться профілактичні рейди «Вокзал», «Немовля» метою яких є виявлення дітей які займаються бродяжництвом та жебракуванням.
Так, нещодавно кримінальною міліцією у справах неповнолітніх   ЛВ на ст. Чоп та службою у справах дітей Чопського МВК у спільному рейді «Вокзал», у приміському потязі були  виявлені четверо малолітніх дітей 1998 - 2000-го років народження, уродженців м. Ужгород, які  без догляду дорослих їхали залізничним транспортом. По даному випадку старший оперуповноважений Групи Кримінальної міліції у справах дітей Старосельським Р.В. з батьками дітей були проведені профілактичні бесіди.
В березні  місяці поточного року виявлено 2 малолітніх- Романа та Миколу, які займались жебракуванням в дизель-поїзді та на вокзалі ст.. Батєво. В ході перевірки даного факту встановлено, що даних дитей примушує просити гроші у пасажирів власна мати Єлизавета К., яка ніде не працює,  веде паразитичний,  асоціальний спосіб життя. Транспортною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.ст. 166 304, КК України  .
 Стає зрозумілим , що проблеми в цій та в більшості таких ситуацій  потрібно шукати саме в родинах, в яких виховуються точніше не виховуються діти - бідолахи. Як вплинути на таких матерів  дуже важко, профілактична робота,  неодноразові адміністративні протоколи про неналежне виконання батьківських обов`язків, попередження, штрафи не дають необхідного результату. Залишається тільки одне порушення кримінальної справи по злісному ухиленню від виконання батьківських обов`язків чи втягнення дітей у злочинну діяльність та  відібрання дитини від матері позбавлення батьківських прав.



Коментарі

А
андрий

педагог- что нашел крайних?

П
Прагматик

Скоро в Чопі бродячих псів буде більшеніж мешканців міста. Так тримати !!!

П
педагог

Чоп перетворюється у притулок для бродячих собак і пристанище для безпритульних дітей. Ось, наслідки мукачівської влади.

Читайте також