Про лицарів закарпатської журналістики

3
0

Підбито підсумки обласного конкурсу, оголошеного Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України та Коаліції громадських організацій «За майбутнє Закарпаття». Це творче змагання відбувалося вже вдруге.

Матеріали цьогорічного конкурсу регіональних і місцевих ЗМІ аналізували спеціально створений конкурсним Комітет із представників громадськості, експертів і органів місцевого самоврядування та охоплював півторарічний період – від березня 2009 по серпень 2010 року.

Основними умовами прийняття до уваги інформаційних матеріалів у ЗМІ та кандидатур журналістів для розгляду кКонкурсним Комітетом були дотримання «Етичного Кодексу українського журналіста», а в 2010 році – також і відсутність ознак цензури або самоцензури в умовах прихованого наступу на свободу слова в Україні.
Визначено лауреатів у семи номінаціях серед журналістів і у п’яти – серед друкованих видань. Почесних відзнак і звань лауреатів конкурсу «Лицар Срібної Землі» удостоєні представники електронних і друкованих ЗМІ, які працюють у різних напрямках і жанрах. Серед нагороджених, зокрема, такі: вільний журналіст Тетяна Грицищук, кореспондент газети «Новини Закарпаття» і власкор «Газети по-українськи» в Закарпатській області Сніжана Русин, старший редактор суспільно-політичних і аналітичних програм телеканалу ОДТРК «Тиса-1» Тетяна  Лешко, вільний журналіст Сергій Федака, головний редактор газети «Карпатська правда» Василь Бедзір.
Названо кращих серед найдосвідченіших і серед молодих журналістів: ними визнані головний редактор «Трибуна» Ігор Гаврилів і відповідно його колега з «Місцевого часу» Віктор Щадей. Лицарські звання присуджені переможцям конкурсу «За об’єктивність, активну громадянську позицію і високий професіоналізм у журналістиці», про що свідчить текст «Почесної відзнаки». Всім вручено також фігурки золотавого кольору з зображенням  сови – символу мудрості.

Визначено переможців і серед засобів масової інформації з врученням їм нагороди «Оберіг Срібної Землі». До п’ятірки ЗМІ області, які представляють обласні, міські, районні, сільські, а також відомчі видання, потрапили «Р.І.О.», «Ужгород», міжгірська «Верховина», газета села Терново Тячівського району і щоквартальний вісник Обласного організаційно-методичного центру культури «Культурологічні джерела». Відзнаки отримали присутні на урочистій події головні редактори  газет Мирослава Галас і Василь Пилипчинець, упорядник вісника Марина Офіцинська, а також кореспондент газети «Р.І.О.» Евеліна Гурницька.

Під час урочистої церемонії, що відбулася в готелі «Візит» у обласному центрі, дипломи та символічні сови «лицарям» і «оберегам» вручали виконавчий директор регіонального відділення АМУ Олег Лукша, а також Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк.

На фото:

«лицарі» та «обереги» Срібної Землі сфотографувалися на згадку разом із виконавчим директором регіонального відділення АМУ Олегом ЛУКШЕЮ;

нагорода у вигляді сови стала символом конкурсу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також