Про місцеве самоврядування

5
1

говорили на розширеному засіданні громадської колегії

 

      В рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії 25 жовтня відбулося розширене засідання громадської колегії при голові облдержадміністрації “Органи місцевого самоврядування і громадськість: розвиток території та бізнесу у сучасних умовах”. Колегію проводили голова обласної ради Михайло Кічковський та заступник голови облдержадміністрації Іван Качур. Серед учасників були представники органів влади та місцевого самоврядування, національно-культурних товариств, громадських організацій. Михайло Кічковський поінформував присутніх про традиції проведення тижнів місцевої демократії в Європі, а також повідомив, що з нагоди 10-ї річниці ратифікації Україною Європейської хартії місцевого самоврядування Указом Президента України започатковано  проведення  в  Україні  Європейського тижня місцевої демократії щороку в тиждень,  що включає 15 жовтня – дату відкриття    дня    підписання   Європейської   хартії   місцевого самоврядування. Головний архітектор області Василь Коблик у своєму виступі звернув  увагу на необхідність ухвалення генеральних планів населених пунктів області, що допоможе як бізнесу, так і органам влади передбачати соціально-економічний вплив будівництва у довгостроковій перспективі. Інший доповідач – доцент кафедри політології УжНУ, докторант Національного університету “Києво-Могилянська академія” Мирослава Лендьєл  розповіла про міжнародний досвід залучення до процесу самоврядування громадськості та бізнесу. Вона також навела приклади держав, де недавно відбулися адміністративно-територіальні реформи.

      Іван Качур інформував присутніх про співпрацю області з Українським фондом соціальних інвестицій. Зараз фонд в Іршавському районі реалізовує 17 мікропроектів на загальну суму 6 млн. 231 тис. грн.

      Інші виступаючі порушували питання розподілу повноважень між центральними і місцевими органами влади, проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні і місце Закарпаття в ній.

      За підсумками проведення громадської колегії буде подано пропозиції голові облдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

И
иван

До недавнего времени о Закарпатти и в Украине немногие знали,даже не вси слышали.Знали як Западенцив.Прогноз погоды передавали только по Галиччине,зато не забували кошты сбирать.И што саме главне -считали самим не развитым регионом.Это область где 4 митницы!!!Почти весь груз проходит через Закарпаття.А минеральни води?!Санатории....Все разбазарюют.Лиса вырубають...

Читайте також