Про що говорив Генпрокурор Луценко в Ужгороді

13
5

Сьогодні, в Ужгороді відбувся брифінг Генерального прокурора Юрія Луценко, який гостро поставив питання про бездіяльність Тячівської прокуратури та її керівника.

Загалом, на брифінгу Генпрокурор торкнувся кількох питань, теми грального бізнесу на Закарпатті, згадав резонансні корупційні справи, крадіжку грошей на будівництві другої лінії оборони та інш.

Генеральний прокурор нагадав, що він відвідав Тячівську місцеву прокуратуру, керівника якої підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою одержання вигоди за покривання грального бізнесу. Також обшукали робочий кабінет вказаного прокурора.

— Якщо місцевий прокурор не бачить нелегальної вирубки та гральних автоматів, значить він не працює… Якщо кримінальних проваджень нема, - то за що він отримує заробітну плату?, - сказав Юрій Луценко.

Але поряд з цим Юрій Луценко наголосив, що прокуратура Закарпатської області активізувалася. Він назвав зокрема, такі гучні для регіону затримання за корупційну діяльність, як затримання першого заступника міського голови Ужгорода, міського голови м. Чоп, кількох районних суддів та помічника народного депутата.

— За останній рік нами зафіксовано понад 7 тисяч хабарників, із них у судах зараз - 4200. На жаль, конкретних рішень - із конфіскацією майна та позбавленням волі - є лише декілька, - додав керівник ГПУ.

Згадали і про вирубку лісу на Закарпатті. За його словами усі справи, що стосують незаконної вирубки лісів на території Закарпатської області вже знаходяться на експертизі спеціальних комісій. 

Юрій Луценко визнав, що є тенденція до зростання злочинів вчинених неповнолітніми, причиною якої назвав також бідність місцевого населення але це жодним чином не знімає відповідальності з правоохоронних органів.

Також під час зустрічі Юрій Луценко відповів й на питання журналістів, які стосувалися неліцензованого грального бізнесу у місті, знищення архітектурних пам`яток та боротьбі з незаконними вирубками лісів, яких за останні півтора роки стало в рази менше.

Коментарі

Д
давидково

чому генпрокурор не відсторонив досі суддю хабарника Пака Михайла? цей невіглас розглядає справи як ні в чом не бувало, та це держава? се перевертень суддя всі діла корупційні і шахрайські рішає у селі в.Лучки вмісті із своїм вітцьом і всьов файтов родичами за великі хабарі він має сидіти у ттюрмі. луценко вибірково іде провіряти державні органи

Ю
юра

у них усіх пріоритети не ті, найбільше зло це НАРКОТА

Ч
Чубирко

Юра Луценко приїхав побухати( з прес-конференції видно червоне обличчя), а заодно підтримати обласного прокурора. Боротьба з корупцією? Ви що здуріли, а як він буде жити, всі платять, в першу чергу прокурори, які збирають з народа. Юра менше бухай.)))

О
Ольга

Більше того , Луценко навіть вручив іменного годинника Гаврилюку за гучні справи по хабарнику Самардаку . Тепер нарешті вже сяде за грати Самардак . Діло честі , а честь у Гаврилюка є.

В
вася

а хабарників поліціантів коли будуть судити

Читайте також