Проблема неуспішності ужгородського ФК "Закарпаття" —

14
0

у відсутності футбольної інфраструктури?

Минулого тижня на зібранні власників футбольних клубів вищої ліги прийнято рішення уже з наступного сезону створити українську прем`єр-лігу. Наразі готується пакет документів, а кінцева дата вирішення, бути чи не бути новому турніру, — 15 грудня, коли проект має розглянути і затвердити Федерація футболу України.

Які дивіденди принесе пре-м`єр-ліга ФК "Закарпаттю", і чи означає Ті створення те, що наш клуб вибирається із фінансової кризи, про яку так часто пишуть мас-медіа, — все це коментує генеральний директор ФК "Закарпаття" Іван Шіц:

— Зі створенням прем`єр-ліги ми станемо більш незалежними від ФФУ, відкриються нові можливості у комерційній діяльності. Клуб зможе істотно збільшити свій бюджет від продажу прав на рекламу і трансляції матчів, неабияк зростуть і надходження від УЄФА. Щодо нашого фінансового становища, то воно не таке критичне, як його малюють. Основна ж проблема в інфраструктурі — нам потрібно мати нормальну тренувальну базу і поля для спарингів. Крім того, обов`язково слід вирішувати (вже найближчим часом) наболіле питання зі стадіоном "Авангард". Якщо прем`єр-ліга буде створена, то вже за кілька місяців клуб знову атестуватимуть, тому просто необхідно, щоб стадіон відповідав усім вимогам. Планка ж буде значно піднята. Цю проблему розв`язати самому клубу не під силу, тому "Закарпаття" шукає підтримки і розуміння з боку міської влади, обласної ради й облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також