Проблема "пересічок": на Закарпатті знову назріває блокада КПП «Ужгород»

10
27

Власники авто з іноземною реєстрацією анонсують початок безстрокової акції протесту на суботу, 12 листопада. Більше того, схожі акції пройдуть не тільки на Закарпатті.

На відміну від минулих акцій, цього разу активісти запевняють, що блокування кордону відбудеться одночасно в різних областях України. Але в яких саме поки не уточнюють. Більше того, блокування обіцяють зробити безстроковим, аж до виконання ряду вимог.

У коментарі кореспонденту Mukachevo.net учасники майбутньої блокади розповіли, що саме вимагатимуть від влади. Перш за все, це дотримання норм чинного законодавства, яке місцеві митники постійно порушують, беручи хабарі.

—У нас йде грубе порушення прав людей та повне нехтування законами України. Людям набридло безчинство на митницях, - обурюються активісти.

На цей раз учасники блокади не вимагатимуть змін у термінах «пересічок» і прийняття нових законів. Цим має займатись Верховна Рада, переконані вони. Тепер основна вимога - дотримання норм Стамбульської конвенції. Це міжнародний договір, що дозволяє упродовж року пересуватись на автомобілі, зареєстрованому в іноземній компанії.

— За Стамбульською конвенцією, авто приватного користування мають право знаходитись на території України протягом одного року. Водночас, автомобілі комерційного користування повинні робити «пересічку» кожні 5 днів. Як у нас «особисті» авто перетворились на «комерційні», залишається відкритим питанням, - наголошують учасники блокади у коментарі Mukachevo.net.

Очевидно, певним поштовхом до нових блокад стала ще й відмова профільного комітету ВР закарпатському губернатору Геннадію Москалю. Раніше він надсилав до Києва напрацьовані спільно з активістами механізми вирішення проблеми «пересічок», зокрема, пропонувалось ввести певну плату за те, щоб рік їздити територією України без постійних перетинів кордону. Але у Києві назвали цей механізм недосконалим, відмовившись надалі розглядати таку ідею.

Відтак, цього разу люди налаштовані досить рішуче. Так, у Тячеві власники авто з іноземною реєстрацією вчора вже провели попереджувальну акцію та заявили, що 12 листопада будуть заблоковані більшість митних постів Західної України. Про це повідомило видання Tyachiv.com.ua. 

Нагадаємо, востаннє КПП «Ужгород» був заблокованим у середині вересня. Тоді, після 5-денної блокади, активістам виділили окрему смугу для "пересічки". 

Коментарі

PA
p artur g

Скажите, пожалуйста, уже убрали долбанное заграждение? Уже есть разворот на ПП "Ужгород"? Где то может есть есть развороты на границе с ЕС странами?

О
Олег

Безстрокова акція ага) а потім на пересічку.

DP
doma pakupajte

chto vi plachete kupite sibe doma i nesujte svoj nos k nam v evropu mi vas zdes ukachek nehatim , sidite sibe doma v bardaake

С
стів

Зразу повисовувались агенти кремля що придумали всякі заборони щоб заставити купляти машини Росії.Зокрема Пітерської зборки.Зараз пропонують ще Ірансько-Азербайджанське лайно(Іран і Азебайджан сателіти Росії) Для них головне-не дати купити в Европі.Всюди в світі крім Раші з сателітами дозволена реєстрація авто нижче Евро5.Екостандарт поширюється лише на нові авто(перша реєстрація).Що до екології то меньше викидує шкідливих газів не нова машина а та що меньше споживає(Вчіть хімію) Щодо безпеки то 10 річний німець погодьтесь кращий за 30 річного жигуля.Висновок-Самий розумний вихід для влади запровадити европейські норми реєстрації що оновить автопарк а звідси і покращення екології і безпеки.Автомобілі неохідно бесперешкодно зареєструвати в Україні щоб була можливість контролю за ними та і поступлення від ТО та страїховки лишніми не будуть.

А
аве

значит хто бідний тот бидло так получається а хто має дорогу машину тот чоловік оце логіка жах просто жах і це просто наші реалії

ДД
до добродія

та нормальні люди мають платити розтаможку,оби батьки бидляків на цуравих бмв на ск номерах мали з чого доставати пенсію?а не хочете ся укусити за гузицю,такі хитрожопі

ДК
до кента

верхній за 16 не скулить за всіх,шо они ніщета..як робить КАЖДИЙ з ОЛІГАРХІВ на словацьких номерах..почитай,шо пишуть..всі на жигулях і біціглях,лем они царі й олігархи

Д
добродій

знаете з таким менталітетом і повагою до ближнього чи співвітчизника ми далеко не поїдемо і всі біди від цього навчиться поважати ми же всі українці а багаті наз роками хотіли посорити їм то вдалося бо коли є ненавість людьми легше управляти .дуже жаль

ЗВ
Закарптський Вася Васильович

Протягом жовтня лабораторія спостережень за забрудненням атмосферного повітря (ЛСЗА) Закарпатського ЦГМ на двох стаціонарних постах відібрала та проаналізувала цілих 950 проб атмосферного повітря міста Ужгород. У результаті експерти виявили підвищений рівень забруднення формальдегідом (1,80 ГДК с. д.) та діоксидом азоту (1,15 ГДК с. д.). У порівнянні з вереснем, в жовтні концентрація забруднюючих речовин у повітрі міста зменшились, за винятком діоксиду сірки, оксиду азоту та пилу. Вони залишилися незмінними. Порівняно з жовтнем 2015 року експерти помітили ріст концентрацій оксиду вуглецю та пилу. Індекс забруднення атмосферного повітря міста Ужгорода п’ятьма пріоритетними забруднюючими речовинами в жовтні склав 5,60 (в вересні – 8,64). Середньомісячна потужність експозиційної дози гамма – випромінювання (ПЕД), за даними АМСЦ Ужгород, в жовтні складає 12 мкР/год, - пише начальник ЛСЗА Закарпатського ЦГМ М. Федорішко

К
Кент

Дай Боже оби сись жебрак шо має машину за 16 штук зелених неперетворився на того нижнього жебрака шо ідздить на пересечки...

ДН
до нижньої марги

ти ніщеброд,й остальні такі же ніщеброди як ти.вот весь сказ про вас ідіотів 5го дня.лем ніщеброди їздять на словацьких бударах за пересічку на 5 днів...так шо закрий хавальник і іди занимати очередь на границю..жебрач,просто не маєте грошей на нормальну машину..а на других людей огризаєтеся..у мене машина за 16 штук зелених на укр номерах...і ще у пару дописувачів та кі же..а ти туй вякаєш..я тебе куплю уєдно з твоїм бударом і всів файтов

Д
дошини

а в тебе будар який?Україна без рами?Чи може маєш первака цуравого,та неможеш його продати тай купити собі словака...Жаба давить

Ш
шини

ага а кить нико до вас не уйде беріть шваблики та паліть будари цураві оби не ремонтовати

С
ск

такшо заправляйте гольфи соляров і вперед на киів,зробіть там пробку таку оби цілий світ у шокови бов

ВЗ
верховна зрада

бастовати треба у києві! под верховнов зрадов!!! або на майдані!!! а не туй бо туй нико!нич не рішать москаль клоун лиш звиздить,без команди києва нич не буде!

ПБ
ПІшто Бачі

Якщо буду їхати за кордон і вони мене не пускатимуть то я викличу міліцію, бо вони порушать мої конституційні права на вільне пересування.

Р
Русину

Нє но жигулі 30 річні намного ліпші тишо порівнювати даже неє з чим нє

Р
русин

Ці люди навезли цуря з словакії.місто потонуло в фармальдегідах. дихати нема чим. Словаки не дурні все гавно зкидують в Ужгород, а ці ід..ти купують. По цій приичні і розтаможка висока щоб не тягли цуря дому. Міліцію викликати і розігнати їх. гет. Що церемоняться з ними. нико нич нікому не винен. заробітчани не можуть домі приїхати бо не знавуть що от тих чеккати.

Г
Гiсть

А вiхати в краiну можна чи нi? бо ми з родиною якраз будет повертатися з вiдпочинку

П
пасульов

ужек заболисьте пересічники як вас розкіряли резко із чопа

Р
Робін

Будь- який двіж корисний, треба весь час злодіів від влади тримати в напрязі

Л
ланос

бастуй не бастуй все-равно получишь х....й Надо быть дураком чтоб отказаться от денег. С точки зрения бюджета государства.

ПГ
Петя гарант

Як же мої ланоси і богдани. Люде !!!! Майте совість, я у ковди піду. Хто буде годувати моїх діток в Англії???

В
вiталька

Це зрада.. ? Чи шо ? А да, вони не хочуть "жить па новаму"-значить сепаратисти, всіх на фабрику срошен мішки з хімією тігати !

Ч
ЧЕХ

Вот и конец оттечественному автопрому, ХА..... ХА.....

С
слава

агенти кремля

М
Мирослав

Або дозволити їздити на протязі року і раз і на завжди вратити надходження в бюджет, або ...

Читайте також