Проблеми автоматизації веб-аналітики

11
0

Які небезпеки можуть чекати на шляху до правильної автоматизації веб-аналітики, з чого почати і які знання потрібні?

Коли ви тільки стикаєтеся з аналітикою, часто так буває, що аналіз даних не складає великих труднощів, а ось автоматизація їх отримання і обробка викликають запитання.

Навіщо автоматизувати аналітику? Омніканальність передбачає отримання лідів з різних джерел, які проходять воронку від початку до кінця. Це означає, що необхідно розуміти весь шлях потенційного клієнта, який він проходить до здійснення покупки. Постійно перевіряти усі можливі канали — досить складно. Збирати всі дані в один звіт набагато зручніше та простіше. Крім того, дані, зібрані в одному місці, легше візуалізувати і зрозуміти, що ж працює, а що — не дуже. Який канал приносить трафік, який є лідогенеруючим, а який — стимулюючим.

ROMI Center — це проста і ефективна автоматизація аналітики.

Небезпеки на шляху до аналітики

Коли ви починаєте займатися аналітикою і намагаєтеся зрозуміти, що і навіщо потрібно, то часто виходить так, що ви допускаєте три великі помилки.

  • Переоцінюєте те, що хочеться.
  • Недооцінюєте те, що потрібно.
  • Підганяєте висновки під ілюзії.

Усі помилки відбуваються через те, що канали аналізуються окремо один від одного ви підпадаєте під вплив стереотипів. Щоб цього не відбувалося необхідно подолати незнання. Ось у чому полягає суть автоматизації аналітики.

Помилка перша: переоцінка того, що хочеться

Це виглядає приблизно так: «Який високий CTR і низька вартість кліка!». Здається, що кампанія налаштована ідеально, а продажів немає. Значить, щось все-таки не працює.

За останню добу прийшло п’ять дзвінків і три замовлення по електронній торгівлі. Здається, що все працює, замовлення є. Проте два з них скасували, а одне виявилося тестовим.

Це типова помилка: переоцінка важливих формальних даних.

Помилка друга: недооцінка того, що потрібно

Дуже часто не виходить прораховувати те, що потрібно і взяти до уваги дійсно необхідні дані. Чи враховуєте ви вартість замовлення, дзвінка, реєстрації? Чи берете до уваги конверсії? Чи є у вас розуміння вашого середнього чека? Яка максимальна вартість відвідувача?

Якщо немає відповіді хоча б на одне з цих питань — ви працюєте не зовсім правильно.

Помилка третя: недооцінка важливого

Дуже часто людина недооцінює те, що по-справжньому важливе. Наприклад те, що описане вище. У такому випадку настає проблема помилкових висновків.

Усі сподіваються на краще і усі щасливі. Тільки продажів немає. Уся робота пішла намарно. В тому і полягає важливість автоматизації, щоб не робити подібних помилок.

Чим може допомогти автоматизація

З автоматизацією на вас чекає менше ризиків.

  • Ви не помилятиметеся в розрахунках, закриваючи очі на проблеми.
  • Важливі показники не загубляться десь по дорозі.
  • Ви не втрачатимете час через швидкість оновлення даних.

А головне, що більше не доведеться зариватися в складання звітів так, що сил і часу на висновки вже не буде.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також