Продаж мобільних телефонів на Україні збільшився на 18%

10
0

У I кварталі цього року обсяг поставок мобільних телефонів і смартфонів в Україні у штучному вираженні склав 1,9 млн штук і виріс на 18% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Такі дані наводяться в щоквартальному звіті аналітичної компанії "IDC України". Експерти відзначають, що після вибухового зростання поставок мобільних пристроїв в минулому році, коли продажі по відношенню до 2009 р. зросли вдвічі, спостерігається деяка стабілізація ринку.

Нагадаємо, що минулого року в Україні було поставлено майже 8,7 млн мобільних телефонів і 966 тис смартфонів, за даними тієї ж компанії.

Ситуація з нерозпроданими складськими запасами мобільних терміналів не настільки критична, як на ринку ноутбуків. Як відзначають аналітики IDC, хоча деякі постачальники і говорять про наявність на складах моделей завезених більше трьох місяців тому, але сподіваються на те, що sell-out другого кварталу виявиться більше, ніж обсяг поставок, і до початку навчального року компанії підійдуть без складських надлишків.

Світовим лідером з постачань смартфонів у I кварталі 2011 року продовжує залишатися фінська "Nokia", хоча від компанії "Apple", що займає друге місце, її відділяють менше 6 млн пристроїв. Загальний обсяг ринку смартфонів у вказаний період склав 99,6 млн одиниць, що майже вдвічі перевищує поставки в аналогічний період минулого року - 55,4 млн штук.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також