Продукти в Україні дорожчі за польські, але дешевші за угорські. Однак середні зарплати найнижчі

7
31

Однаковий набір із 18 соціально значущих продуктів виявився дорожчим в Україні, ніж у Польщі. Це хліб, борошно, макарони, млоко, м'ясо (яловичина, свинина, птиця), яйця, олія, цукор, картопля, капуста тощо.

За дослідженням Економічного дискусійного клубу проведеного восени 2021 року хліб, молоко, курятина, цукор, соняшникова олія в "польському" наборі є дешевшими, ніж в "українському".

Споживчі ціни в Україні (у еквіваленті євровалюти) на переважну більшість основних продуктів харчування залишаються нижчими порівняно з сусідніми країнами. Поміж тим в середньому на третину продовольчих товарів, за якими здійснювався моніторинг, українські ціни перевищували ціни у європейських країнах.

У країнах Європи можливо купити дешевше ніж в Україні такі продукти:

  • у Польщі – це 10 позицій (хліб пшеничний, борошно пшеничне, рис, молоко, масло вершкове, свинина, м'ясо птиці, олія соняшникова, цукор, яблука);
  • в Угорщині – це 6 позицій (борошно пшеничне, молоко, м'ясо птиці, олія соняшникова, цукор, сіль);
  • в Іспанії – це 6 позицій (борошно пшеничне, рис, молоко, свинина, олія соняшникова, цукор).

Якщо брати 18 соціально значущих продуктів харчування, то в Україні такий умовний набір коштує майже 29 євро, у Польщі - 26, в Угорщині - 32 євро, в Іспанії - 34 євро.

Однак за середньомісячну зарплату середньостатистичний угорець може придбати 37 таких наборів, поляк ? більше 48, іспанець – майже 60, тоді як українець дозволить собі купити лише біля п'ятнадцяти.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Е
Е

Будете выбирать Ланьо Балог и всякую другую нечисть будет всегда плохо.

Р-
Ромаріо - дирявий демограф

цитати цього опудала за різні періоди: 24.09.2019 15:12 "...призвели до втрати 7 % території і скорочення населення на 10 млн за останні 15 років" 08.01.2020 23:39 "...котрі за 29 років угробили 15-20 млн населення" 29.05.2020 08:40 "..просрали 20-22 млн.населення(майжк -40%)" 15.02.2021 22:29 "..втрату постійного населення за часи незалежності України 25 млн (з 50 млн до 25 млн) " "Утилізація" населення в макросвіті гецкової хвойди йде космічними темпами =) Скоро цей наркоша буде писати про 100500 млрд утилізованого населення =)

Р
Ромаріо

Україна - квітуча країна на 30-му році незалежності: 1991 р.: територія - 603 548 км?, наявне (постійне) населення - 52 млн. 2001 р.: територія - 603 548 км?, наявне (постійне) населення - 48 млн. (дані перепису) 2021 р.: територія - 561 299 км?, наявне (постійне) населення - 37 млн. (дані Зелених) 2023 р.: територія - 261 299 км?, наявне (постійне) населення - 30 млн. (перепис 2023). Хроніка катастрофи!

Е
Ех

Нє, зробіть откат на 29 років, верніть Кравчука - я при ньому міліонером бов!

У
Ура

А при кучмoви взагалі дуллар пу 1.80 грн бов . І пофіг шо кругом ніщета, роботи неє, бюджетникам зарплату видавали бартером, айбо який дулар дишевий !

Я
Яник

А щи майліпше вкусний пломбір по 2.20 ми верніть, !!

Я
Яник

При яникові були само-кращі часи, !! Незнаю кому він мішав

Е
Ех

Верніть Яника, зробіть откат на 9 років

У
Ура

Маю накладну за 2012 рік :(опт ціни)шкода неможу скинути фото!! Борошно/2,99 Гречка /7,55 Четвертина куряча /-14,20 Крупа пшенична /3,90 Рис / 3,92 Яйце/ 0,62 Оцет/1,72 І це лише пройшло не повні 10років!!

К
Козли

Всі наші крупи, цукор, олія ... чомусь дешевше в Європі чим у нас??? Алоооо ви козли всьо правильно робите.. ?? Чи як??!!!

ДН
до нижнього 22:27

Довго думав?

У
Україна

Генетично хвора нація

М
майдаун

ромаріку, та пак ись здох, до фраса! Реінкарнувся, чи шо? Порівнювати хліб явропейський з нашим, ги порівнювати жигуля з мерсом. А кіть до середньої зп добавити неофіувйну, то ми даже не такі і бідні.. А по количеству машин у воришах, і по тому які то машини, то ми даже у шоколаді. Канєшно, є люди із трудовим стажом у три роки.....то они і ревуть. Тай базарники, які плановали пасата поміняти на теслу у сьому році, і треба щи пів року позбирати....

АГ
Александр Гегальчий

Ромарио 21.51 - молодец, все правильно строчишь как Петруха Гецко тебя учил. Но в Чехию к себе я тебя все одну не заберу - не заслужил. Максимум - могу бутылку "туземака" отправить. Выпьешь за мое здоровье, а потом и посидеть на той бутылке можешь)))

Р
Русини

Наш край може визволити із цього ж..о-массонського геноцидного проекту лише демонтаж цього 30-ти річного проекту.

М
мкчв

Цукор сьогодні в Чехії в Пені маркет 12 корун, по акуції, нормальна ціна 14 корун, В Німеччині 45 центів у Реве по акції, без акціх 70 центів.

ІВ
Іван Васильович

3 роки назад: Цукор-10 , гречка-20 , олія-25 " Аааа! Барига з нас сему шкуру дере ! Рятуйте ! Зубожіння ! Геноцид !" Зараз: Цукор-30 , гречка-45 , олія-65 " Зеля молодєц ! Треба му ищи 1000 днів дати ! Дороги стройить ! Пак тото ун ціни пудниимааать?! Што ви го критикуйете ? Ищи малинько і бде кониць ипохи бідности !"

ДЗ
до Зайчик 19:45

ти і тобі подібні зебіли звинувачували Пороха абсолютно у всіх бідах, а тепер країна стрімко перетворюється у Бенесуелу, а в зебізян "пак ото президент тать вирховна рада винуватю? тать тото перекупщунку йоу боу тото сесе ыпен дрыпен русуну ыыыы"

Р
Рем

Схоже, зелені їб@ньки так і не можуть визнати, що це на 100% їхня "заслуга"

Ч
Чебуратор

Евреї зговорилися, антимонопольне бюро не парацює, сплошна монополія

К
Крокодилдо

По-любому НАГА кремля!

Р
Ромаріо

Сподіваюсь, мій коханець Олександр Гегальчій забере мене до себе у Чехію. Або хоч мій екс-коханець Петро Гецко купить мені квитка до себе у РФ.

Р
Ромаріо

Одним слово - фекальна яма.

З
Зайчик

Пак ото шо, президент тай верховна влада вам цiни пудняла? Чи сусiди вашi, бiзнесмени-перекупщики-фермери, з якими ви бухаете тай о6$%раете владу?

Ф
Фазанекош

Ну що, ЗЕрусини, наголосували?

М
Модератор

Каструлі на голови і побіжали)) одного разу ви вже гідність здобули) спробуйте ще раз

Й
ЙОУШКО

Ви забуваєто що Закарпаття є курортний край де постоянно десятки тисяч туристів ,тому і ціни, такі які є!

Э
Эждо

міська рада мукачево теж чорти ,піднімають ціни на все, вони проти жителів Мукачево

М
Мамонт

Будє голодний бунт.

ВБ
Возможен бунт

Украина пробила дно аморальности по ценам на продукты которые изготавливает для внутреннего рынка из своего сырья

РМ
Розум має бути

Дав би це хтось прочитати тому, хто з усіх парканів кричав: бідність буде подолано! Її й подолали. Те, що нижче плінтуса, вже навіть і не бідність. Це - жебри! Воно ж купує все за іншими цінами, ну, там по 8, 20 чи 12 гривень. Не читайте більше з парканів, то табуйована лексика! Вірте очас своїм, а не гарним обіцянкам!

Читайте також