Проект Іршавщини став переможцем всеукраїнського конкурсу

4
0

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Його мета — відбір проектів та програм з питань розвитку місцевого самоврядування, спрямованих на розв’язання проблем регіонального та місцевого розвитку, поширення позитивного досвіду, набутого у процесі реалізації проектів.

На цьому конкурсі Іршавщину презентувала Білківська сільська рада проектом «Запровадження системи покращення побутових умов в об’єктах соціальної сфери через модернізацію застарілих інженерних мереж на прикладі Білківської дільничної лікарні загальної практики сімейної медицини». Проект був визнаний переможцем в номінації 1 категорії проектів. Він посів третє місце серед 61 проекта, які стали переможцями по експертній оцінці проектів органів місцевого самоврядування сіл та селищ України.

Вартість проекту складає 320 тис. грн. Його розробку забезпечила «Агенція місцевого розвитку «Іршавщина». Для того, щоб проект мав успіх, при його розробці доводилось вирішувати питання партнерських стосунків як влади, так і бізнесу та інших інституційних структур.

Назустріч органам місцевого самоврядування в проектній діяльності пішла і районна рада. Для участі у подібних проектах було прийнято «Програму стимулювання і підтримки інвестиційної діяльності в районі, спрямованої на вирішення актуальних проблем громад у 2010-2013 роках». Ця програма дозволяє допомагати співфінансуванням проектів місцевих рад, які стали переможцями конкурсів.

Проект заплановано реалізувати в 2011 р. Сума залучених коштів до району складатиме 180 тис. грн. У результаті впровадження буде реконструйовано зношені інженерні мережі дільничної лікарні, підвищено енергоефективність обладнання. Все це покращить умови перебування хворих і персоналу в лікарні та зменшить витрати коштів місцевого бюджету на непродуктивні витрати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також