Проект "Новоросія" провалився - Росія офіційно відводить свої війська від зони АТО

98
0

Президент РФ Володимир Путін доручив Міноборони повернути до місць постійної дислокації війська, що проходили навчання на полігонах в Ростовській області.

Дане доручення Путін дав в ході робочої зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу після оперативної наради глави держави з постійними членами Ради безпеки РФ.

"В цілому йдеться про 17,6 тис. військовослужбовців, які влітку проходили навчання на полігонах в Ростовській області", - повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Російські війська поступово відводять війська від передової, констатують і в РНБО.

"Путін доручив повернути 17600 військових в місця їх постійної дислокації. Можна перепочити і підвести деякі підсумки. Вони жахливі", - пише у соціальній мережі російський опозиціонер та політик Борис Нємцов.

"Хотів Новоросію від Донецька до Одеси. Отримав меншу частину Донецької та Луганської областей. Хотів коридор до Криму через Маріуполь. Отримав відсіч і окопи, які рили російські люди в Маріуполі щоб не пропустити окупанта. Хотів, щоб як у Криму, без жодного пострілу - отримав 4000 убитих з тієї та іншої сторони ", - додав політик.

"Хотів залишитися визнаним у світовій політиці. Став ізгоєм .... Скоро народ зрозуміє, що ціни виросли, а прибутки -ні. Звалити все на Обаму довго не вийде", - підсумував Нємцов.

Натомість в зону бойових дій Росія продовжує постачати спеціально-навчених бойовиків та озброєння - зазначають у РНБО.

За оперативною інформацією, кадрових російських військовослужбовців відводять із передової до лінії кордону з РФ, а на їхнє місце прибувають терористи самопроголошених ДНР та ЛНР, які пройшли підготовку в польових таборах Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ у районі Ростова-на-Дону.

Українська розвідка зафіксувала перекидання в зону АТО військової техніки, захопленої в Криму.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також