Профілактика або лікування? Коли закарпаткам варто звертатися до гінеколога?

14
0

Жіночій лікар або гінеколог стоїть на варті здоров'я жінки з раннього віку. Основний напрямок діяльності такого фахівця – діагностика і лікування патологій жіночої статевої системи.

Профілактичні огляди у гінеколога допомагають зберегти репродуктивну функцію, тому регулярне відвідування жіночого лікаря рекомендується не тільки дорослим, але і юним дівчатам.

Гінекологічні профогляди дівчаток 2-6 років, молодшого та середнього шкільного віку проводяться спеціально підготовленим лікарем – дитячим гінекологом. Проведення диспансеризації є обов'язковим відповідно до постанови Міністерства охорони здоров'я. Профогляди допомагають діагностувати вроджені та набуті вади будови статевих органів, захворювання сечостатевої системи.

Планові візити до гінеколога необхідні двічі на рік. З 15-17 років лікарі рекомендують ультразвукову діагностику органів малого таза, яка виконується під час профогляду. Цю процедуру можна провести навіть тим, хто ще не живе статевим життям. У дівчат-підлітків лікар може виявити затримку статевого розвитку, порушення жіночого циклу, запальні захворювання, патології молочних залоз.

З початком статевого життя дівчині обов'язково необхідно побувати у гінеколога. Він дає рекомендації по підбору методів контрацепції та захисту від інфекції, веде вагітність.

Як проявляють себе гінекологічні хвороби?

Найбільш поширеними ознаками захворювань жіночої статевої сфери є:

  • відсутність менструації, зміна тривалості циклу;
  • болі під час місячних і при статевих контактах;
  • біль, печіння при сечовипусканні;
  • слизові, гнійні і кров'яні виділення з піхви;
  • зміна вигляду зовнішніх статевих органів, молочних залоз;
  • складності із зачаттям, самовільне переривання вагітності;

Гінекологи в «ОН Клінік Ужгород»

В багатопрофільному центрі «ОН Клінік Ужгород» прийом пацієнток ведуть жіночі лікарі Шмаргович Надія Степанівна і Гарчар Майя Павлівна.

Гарчар М. П. - акушер-гінеколог 1-ї категорії з досвідом роботи понад 16 років. Майя Павлівна є випускницею Ужгородського національного університету. Вона пройшла курс навчання за спеціальністю «Лікувальна справа», працювала акушером-гінекологом в Ужгородській райлікарні. У 2017 році отримала першу професійну категорію. З нинішнього року Гарчар Майя Павлівна є частиною колективу «ОН Клінік Ужгород».

Шмаргович Н. С. - акушер-гінеколог вищої категорії, стаж роботи фахівця складає 20 років. Свою освіту Надія Степанівна отримала в Ужгородському національному університеті, а професійний шлях почала в Ужгородській райлікарні. Вища лікарська категорія була присвоєна в 2018 році, а з 2019 року Шмаргович Надія Степанівна працює в медцентрі «ОН Клінік Ужгород».

Високий професійний рівень наших гінекологів поряд з доброзичливим і відповідальним ставленням до здоров'я пацієнток допомагає у вирішенні складних проблем з жіночим здоров'ям.

Переваги «ОН Клінік Ужгород»

Завдяки сучасній технічній базі та кваліфікованому персоналу ми забезпечуємо високий рівень медичного обслуговування. До нас звертаються, щоб пройти профілактичний огляд гінеколога, діагностичні та лікувальні процедури. Вартість огляду з УЗД малого таза становить всього 450 гривень, що є однією з найбільш вигідних пропозицій в Ужгороді.

Лікарі приймають за попереднім записом, який можна оформити по телефону 0 800 30 77 33 або на офіційному сайті. Правильно організована робота «ОН Клінік Ужгород» дозволяє приймати пацієнтів без черг та інших незручностей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також