Профспілка держустанов Закарпаття провела спартакіаду

13
0

За останні роки Закарпатська обласна профспілкова організація працівників державних установ (голова Марія Петечук) зробила значний крок уперед у розвитку масової фізичної культури і спорту серед спілчан. До речі, це єдина галузь на Закарпатті, де щороку проходять дві галузеві спартакіади, у проведенні яких допомагає обласна рада ФСТ „Спартак” (голова Антон Яцина).

Спартакіади – це масовість і здоров’я

У червні цього року на стадіоні села Пийтерфолво Виноградівського району відбулася обласна спартакіада державних службовців нашого краю, одним із організаторів якої була профспілка працівників держустанов. На старт цих масових змагань вийшло близько 600 учасників із усіх районів та міст області, а переможцями стали держслужбовці Закарпатської обласної державної адміністрації, Перечинського та Міжгірського районів. Переможцям цієї спартакіади – команді обласної держадміністрації – голова галузевого обкому профспілки Марія Петечук разом із Почесною грамотою вручила грошову винагороду.

А нещодавно на базі оздоровчого табору „Вогник„ в с. Оноківці Ужгородського району, який знаходиться на балансі обкому профспілки держустанов, відбулася ІV обласна профспілкова спартакіада працівників державних установ. На старт вийшли близько 300 учасників із 11 команд. Їх привітали голова оргкомітету спартакіади, голова обкому профспілки Марія Петечук, заступник голови облпрофради Василь Захарець, начальник контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області Микола Рябець, голова облради ФСТ „Спартак” Антон Яцина.

У кожному виді – свої лідери

Першими на старт спартакіади вийшли учасники змагань із легкоатлетичного кросу. Тут першу трійку склали спортсмени Хустського, Тячівського та Свалявського райкомів профспілки. Серед жінок дистанцію 500 метрів найшвидше подолала Вікторія Земцова (Хуст), а 1000 метрів серед чоловіків – Тарас Олексій (Тячів).

У змаганнях із шахів перше місце зайняли спортсмени Рахівського, друге – Іршавського, третє – Свалявського райкомів профспілки. Найсильнішими в цьому виді були Роксана Костик (Рахів) та Володимир Туряниця (Свалява). Турнір із шашок приніс впевнену перемогу команді Іршавського району, лідери якої Вікторія Бровді та Антон Вайда перемогли в індивідуальному заліку. Другою в цьому виді стала команда Свалявського райкому профспілки, третьою – контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області, у складі яких виступав начальник управління Микола Рябець.

Перше місце у змаганнях із настільного тенісу завоювали спортсмени Хустського райкому профспілки, друге і третє – відповідно Рахівського та Іршавського райкомів профспілки. Переможцями в індивідуальному турнірі стали Марія Саприкіна (Хуст) та Микола Леле (Рахів).

У волейбольному турнірі, як і очікувалося, перемогла команда Свалявського райкому профспілки, яка випередила команди Іршавського та Мукачівського райкомів профспілки. Другу перемогу свалявці святкували в змаганнях із міні-футболу, а призерами тут стали спортсмени Ужгородського та Мукачівського районів.

І, нарешті, свою третю перемогу спортсмени Свалявщини здобули у сімейних стартах завдяки успішному виступу родини Фізер. Другим призером стала сім’я Тимощук, яка захищала честь об’єднаного профкому управління державної служби охорони, а третім – родина Матьовки з Ужгородського району.

Силачі галузі змагалися у трьох вагових категоріях, де перемоги здобули Олександр Кашков із Хустського, Юрій Шкрюба з Мукачівського та Віктор Горнодь із Свалявського районів. У командному заліку в гирьовому спорті трійку призерів склали спортсмени Мукачівського, Хустського та Свалявського райкомів профспілки.

Завершилася спартакіада традиційним видом – перетягуванням канату. У поєдинку за перше місце спортсмени Ужгородського району були сильнішими за команду обласного контрольно-ревізійного управління. Третє місце вибороли спортсмени Іршавського райкому профспілки, які перемогли команду Мукачівського району.

За підсумками дев’яти видів спорту в загальнокомандному заліку перше місце зайняла команда Свалявського райкому профспілки працівників держустанов (голова Мар’яна Липак). На другому місці спортсмени Хустського райкому профспілки (голова Марія Вайдулич), на третьому – Іршавського райкому профспілки (голова Олена Кудрей). Команди нагороджені кубками, дипломами та грошовими винагородами від організатора – обкому профспілки працівників державних установ. Медалями та дипломами відзначено також призерів в окремих видах та індивідуальному заліку. Нагороди вручила голова обкому профспілки Марія Петечук.

До наступної зустрічі на V профспілковій спартакіаді працівників галузі!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також