Прокуратура: На Рахівщині службовці відділу земресурсів незаконно віддали землю

7
0

Прокуратурою Рахівщини скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб відділу земельних ресурсів у Рахівському районі, які незаконно виділили підприємцю майже 1 га землі.

Прокуратурою було встановлено вказаний факт у ході перевірки з питань додержання вимог чинного законодавства при розпоряджанні землями комунальної власності.

Виявилось, що службовці відділу земельних ресурсів у Рахівському районі, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не перевіривши рішення сесії однієї з рад району щодо передачі земельної ділянки загальною площею майже 1 га, вартістю понад 208 тис. грн. у власність для ведення селянського фермерського господарства, підписали та видали державний акт на право власності на цю ділянку, в результаті приватний підприємець неправомірно набув право власності на неї. 

Внаслідок таких дій службових осіб відділу земельних ресурсів у Рахівському районі державним інтересам завдано збитків на вказану суму.

Відтак, прокуратурою району було розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, досудове розслідування в якому вже завершено та передано з обвинувальним актом до суду для вирішення по суті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також