Прокуратура не дала закарпатцю присвоїти вкрадене за кордоном авто

12
0

Апеляційний суд скасував рішення районного суду, яким місцевий мешканець намагався узаконити право власності на автомобіль марки Land Rover, вартістю близько 3 млн. грн.

Як зазначає прокуратура, суд першої інстанції, задовольняючи позов виходив з того, що чоловік придбав у іншого громадянина вказаний транспортний засіб, за розпискою.

Але апеляційний суд відмовив у задоволенні позову. посилаючись на те, що на відміну від договору, не є правовим оформленням переходу права власності на автомобіль, лише за розпискою, що був в експлуатації та має особливості цивільного обороту.

У даному випадку договір купівлі-продажу спірного автомобіля не укладався, також не був знятий з обліку в уповноваженому органі МВС, його реєстрація за певною особою не проводилась, а тому у суду не було правових підстав для задоволення позовних вимог про визнання права власності на автомобіль.

— Також, судом було залишено поза увагою вимоги Цивільного законодавства щодо необхідності вчинення правочинів між фізичними особами у письмовій формі на суму, що перевищує у 20 і більше разів розмір неоподаткованого мінімуму доходів громадян.
Крім того, як встановлено в ході вивчення справи та під час її розгляду в суді апеляційної інстанції, продавець спірного автомобіля був власником іншого транспортного засобу. При цьому, придбаний автомобіль, на території України не зареєстровано, - йдеться у повідомленні прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Більш того, даний автомобіль був викрадений у Німеччині у 2014 році та перебуває у розшуку Інтерполу.

По даному факту органами внутрішніх справ здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні по факту знищення, підробки або заміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, у якому автомобіль визнано речовим доказом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також