Прокуратура викрила земельну аферу на Воловеччині

11
0

Наприкінці липня прокуратура області порушила кримінальну справу проти Воловецьких посадовців, які шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення незаконно виділили земельні ділянки (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 КК України).

Посадовці Ростоцької сільської ради Воловецького району незаконно виділили 5 га землі в урочищі „Перениз” за „лівими” заявами.

У ході прокурорської перевірки законності рішень Розтоцької сільської ради Воловецького району щодо затвердження матеріалів вибору місця розташування земельних ділянок та надання дозволу на розробку проектів землеустрою про відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення 20-ти громадянам площею по 0,25 га кожному загальною площею 5 га в урочищі „Перениз”, з’ясувалося, що вказані громадяни, котрим нібито планувалося виділити ці 5 га, не писали таких заяв і не просили виділити їм ці ділянки.

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань додержання природоохоронного законодавства Олега ОПІШНЯКА, у ході перевірки встановлено, що службові особи Розтоцької сільської ради зловживаючи владою та своїм службовим становищем, підробили рішення сесії названої сільради „Про затвердження матеріалів вибору місця розташування земельної ділянки”. У подальшому, згідно цих підроблених рішень, було видано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення зазначених земельних ділянок.

Згідно експертних розрахунків, вартість вказаних земельних ділянок загальною площею 5 га, становить 1 млн.385 тис.грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також