Прокуратура взялась за посадовців, які хотіли витратити $400 тис на ремонт табору на Закарпатті

10
1

Тепер Шевченківська окружна прокуратура міста Київ перевіряє факт можливої розтрати бюджетних коштів посадовцями Шевченківської РДА.

Як писало Mukachevo.net, проектна вартість капітального ремонту дитячого табору «Зачарована Долина» та побудова укриття на 140 осіб вартувала 14 млн грн.

За інформацією Київської міської прокуратури, Шевченківська РДА ,згідно з договором, за ці кошти у Хустському районі, мала провести капітальний ремонт приміщень, басейнів та благоустрій дитячого табору. З 28 грудня 2022 до 30 грудня 2022 року Управління Шевченківської РДА перерахувало на рахунки підрядника частину оплати — 5,8 млн гривень.

"Вивченням тендерної документації вбачається завищення цін на будівельні матеріали та роботи, що вказує на можливі факти розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку службових осіб Управління Шевченківської РДА та керівників підрядної організації", — йдеться у повідомленні.

Оскільки часткові розрахунки провели тільки через місяць після підписання договору, правоохоронці підозрюють, що акти виконаних робіт були підписані та розрахунки були проведені до їх фактичного виконання.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України. Покарання, яке передбачає стаття — позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

А
Айно

Відкати , відкатики . Де би не взятися за таку справу . Гнила система . Вся

Читайте також