Прокуратура забороняє влаштовувати сміттєзвалища на Міжгірщині (ФОТО)

14
1

Гірський район захлинається від побутового сміття, а складувати його нікуди.

Ще у 2011 році кілька сільських рад Міжгірського району прийняли рішення про виділення земельних ділянок під полігони твердих побутових відходів. Однак, у зв’язку з невиконанням вимог Закону України «Про відходи», відповідних державних будівельних норм, прокуратура району винесла постанову про заборону даних рішень.

Основна причина неможливості розміщення на територіях населених пунктів полігонів твердих побутових відходів є мережа водотоків (струмків, потічків та річок), які в гірській місцевості надзвичайно густо розташовані. Однією з основних вимог законодавства по розміщенню полігонів ТПВ є віддаль від джерел поверхневих та підземних вод, а також будівництво під’їзних шляхів до полігонів.

Єдине можливе вирішення наболілої проблеми - це розміщенням на територіях населених пунктів тимчасових площадок для складування ТПВ, роздільне збирання сміття. Наразі місцева влада посилено робить вигляд, що працює над вирішенням цього питання...

На фото: надпис на галявині під час фестивалю Шипот 

Коментарі

Щ
ЩУРОЛОВ

Теперішний голова Міжгірської РДА Щур а раніше голова Міжгірської сільради напевно забув як саме він із своїм кодлом відказався від будівництва малого сміттєпереробного заводу за кошти інвестора,який приїзжав у Міжгіря з своїм проєктом,возив цілу делегацію за бугор щоби подивилися яке то є.А тепер виновата прокуратура,правді бути що прокуратура туй дуже виновата що вінь не сидит,нодумаю що слопиць дуже і навіть скоро закриєтся.

Читайте також