Прокуратура Закарпаття покарає ужгородця за несплату понад 1 млн. грн. податку

6
9

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомили в прокуратурі Закарпатської області, у ході слідства встановлено, що ужгородець ухилився від сплати понад 1,1 млн грн податку з доходу, у виді анульованої (прощеної) частини боргу перед банківською установою.

Сума податку з доходу фізичних осіб склала понад 1,1 млн грн,

Прокурори разом зі слідчими СУ ДФС в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у проваджені про умисне ухилення від сплати податків (ч.1 ст.212 КК України).

Проте з всієї суми не сплаченого податку, трохи більше 1 мільйона гривень, підозрюваний відшкодував до бюджету в ході досудового слідства.

На разі прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Згідно санкції даної статті, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі

Н
Наш

У Грузії 600 тисячас громадян СПИСАЛИ кредити. В Угорщині значно дисконтували іпотеки. У Європі вартість кредиту 1-3% в рік. В Україні від 15-20% рік. Кабала для баранів. А тепер таке саме зробили з євробляхами. Загнали баранів, обстригли і доять. І ще розповідають купуючи ботів як вони людям допомагають.

Б
Берегівчанин

за що він мав платити,за то що курс упав з 4.50 до 28гр за долл,банк за неуплату кредиту рахував і проценти і пеню,і коли чоловіка в угол загнали ,щоб хоч тіло заплатив , простили ці самі проценти і пеню ,а держава яка сама создала цю ситуацію хоче щоб бідолага заплатив 20 %з прощеної суми,яка по факту лиш була роздута банком

Г
Голесо

Вот і простий прімер...виликого налога,бов-би менший,усі-б платили...а так платять прості люди,20% ПДВ...пару "чорних бюджетів"гуляють по руках...

Г
Ганьба

Цап В В мафей Блюка от прокурор

Д
Джон

Прокуратура з податковою поліцією самі безпорадні органи. За таку зарплату мають реальні справи розкривати, а не піаритися на бідних боржниках яким банк простив частину боргу по валютному кредиту. Тут йще треба довести умисел обвинуваченого що він саме «ухилився», а не мав гроші щоб заплатити

D
Dmytro

(5100\1000000)х100=0,51% - це пів відсотка штрафу.

D
Dmytro

Просто для довідки: в США несплата податків карається 100-500 тис $ або позбавленням волі до 5-ти років. При рецидиві - позбавлення до 10-ти років. Несплата податків майже прирівняна до кримінальної відповідальності і відкриває можливості для відповідних органів проводити розслідування без обмежень доступу до інформації. Нерідкі і випадки вилучення майна ... а у нас "сміх тай годі".

D
Dmytro

300х17=5100 грн. Менше 200$ штрафу за ухилення в розмірі 1 000 000 грн. Це прикол? до Сбу: а чого їм паритися? заплатить 180$ штрафу і готово. Це ж треба так унижатися за 180$? Розслідування, бумажки, суди, прокурори, адвокати, біганина ... можна було просто по телефону чоловіка попросити. Він рже з системи.

С
Сбу

Про що ті шавки звітують, вся прокуратура злодійська банда на чолі з югою, з попа ризи в труні знімуть.

Читайте також