Протоієрей Димитро Сидор відмовився свідчити СБУ

6
0

і давати коментарі журналістам

Вчора, 19 листопада, в УСБУ у Закарпатській області відбувся третій допит протоієрея Димитра Сидора (він же – голова Сойму підкарпатських русинів), який виступає свідком у порушеній кримінальній справі за ст. 110 ККУ – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Священик відмовився давати свідчення. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Димитро Сидор відмовився також надавати коментарі журналістам. Він заявив присутнім представникам ЗМІ, що немає «чесних незалежних газет», і звинуватив їх у виконанні «замовлення».

Протоієрей також заявив, що більше не хоче спілкуватися із журналістами, бо у газетах публікують його погані фотографії. Він сказав лише, що працівники СБУ поводяться з ним ввічливо, проте він відмовився свідчити, посилаючись на ст. 63 Конституції України, одразу після першого питання – про зв’язок русинів із російськими організаціями. Священик також відмовився пояснити мету візитів громадян Російської Федерації до Закарпаття, про які стало відомо СБУ.

Довідка ЗІКу.

25 жовтня у Мукачеві під час Європейського конгресу подкарпатських русинів було проголошено республіку Подкарпатська Русь. У конгресі взяли участь 109 делегатів. Русини підписали «Акт провозглашенія возсозданія русинськой государственности» та проголосили створення республіки «у статусі од 22.11.1938 р.», а також обрали «государственну исполнительну власть».

Учасники конгресу у коментарі власкору ЗІКу повідомили, що планують звернутися до Закарпатської обласної ради із проханням надати їм статусу автономії та оголосити територію Закарпаття автономною республікою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також