Проти міліціонера, який застрелив браконьєра, порушили кримінал

7
0

за зумисне вбивство

11 листопада прокуратурою області порушено кримінальну справу за умисне вбивство та перевищення службових повноважень проти старшини міліції, який застрелив 23-річного мисливця.

За інформацією начальника слідчого відділу прокуратури області Валерія Савки, з’ясувалося, що 8 листопада, відпрацьовуючи лісові масиви Великоберезнянського району, помічник дільничного інспектора міліції райвідділу ГУ МВС України в Закарпатській області старшина міліції К. виявив на території урочища «Велика Пасіка» трьох мисливців. Під час перевірки у них наявності відповідних дозволів на право зберігання та носіння мисливської зброї з’ясувалося, що у братів Володимира С., Юрія С. та Мирослава С. відсутні будь-які документи на право полювання.

Тому міліціонер попросив їх прослідувати в село Кострино для складання адміністративного протоколу про правопорушення. Під час цього між міліціонером та молодшим з мисливців, Мирославом, виникла сварка, у ході якої старшина міліції умисно, перевищуючи свої повноваження щодо застосування вогнепальної зброї, вистрілив із штатного автомата АКСУ – 74 у груди Мирослава. Від поранення той помер на місці.

За словами Валерія Савки, у діях старшини міліції вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст.ст. 115 ч. 1, 365 ч. 3 КК України, тобто умисне вбивство та перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

На даний момент слідство триває і прокуратура наполягає на взятті міліціонера під варту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також