Протистояння триває: «Фідес» Орбана висунула ультиматум Блоку Петра Порошенка

10
32

Угорська партія "Фідес" не підтримуватиме приєднання української проурядової партії БПП до Європейської народної партії, аж доти поки в Україні не приймуть зміни до Закону «Про освіту».

Про це заявив журналістам у суботу в Будапешті Жолт Неймет (на фото зліва), один з лідерів угорської партії «Фідес» та очільник парламентського комітету закордонних справ, передає угорська національна інформаційна агенція MTI. 

Він додав, що Угорщина вимагає надати право національним меншинам здобувати освіту на рідній мові – впочинаючи від дитячого садка до університету.  Проурядовий політик заявив, що позиція Угорщина одностайна – українське законодавство про освіту має бути змінено.

Він додав, що в Україні відбуваються зміни в законодавстві, які можуть ще більш посилити "досить тривожну ситуацію". Це стосується, за його словами, не лише освіти, але мови та громадянства.

– Україна повинна бути зупинена, поки ще не пізно, – зазначив Неймет. Представник "Фідес" висловив надію на те, що вдається зупинити Україну на шляху, який дестабілізує її західну частину й ставить під загрозу майбутнє Центральної Європи.

Зауважимо, що цього тижня в Києві відбулася зустріч міністра Лілії Гриневич з угорським очільником міністерства людських ресурсів Золтаном Балогом, після якої на прес-конференції було заявлено про те, що сторони домовилися спільно працювати над імплементацією закону про освіту, аби врегулювати усі непорозуміння, які виникли навколо нього.

Водночас, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень після цієї зустрічі в коментарі Інтерфакс-Україна заявив, що він не отримував з Будапешта жодних повідомлень про зміну офіційної позиції Угорщини, яка заявила про блокування усіх євроінтеграційних ініціатив України на знак протесту проти закону про освіту.

Зауважимо, що лідер угорської нацменшини в Україні Ласло Брензович є народним депутатом саме від Блоку Петра Порошенка.



Довідка: Європейська народна партія (ЄНП, EPP) об'єднує 72 правоцентристських партій-членів з 39 країн і має найбільшу фракцію в Європейському парламенті. Це об'єднана загально-європейська політична партія, котра поєднує окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії. Українські політичні партії Батьківщина, Рух та УДАР є спостерігачами у Європейській народній партії. Також у якості спостерігача у 2014 році запросили й Блок Петра Порошенка. БПП "Солідарність" з 2015 року очікує повноправного членства в ЄНП. У Європейській раді ЄНП, серед інших, угорська партія "Фідес", очільником якої є прем'єр-міністр Угорщини Віктор орбан.

Коментарі

ДЩ
дуже щирий

авжеж, ті що" роззявляють дупу" від Сяну до Дону- то є еліта, полубоги та цвіт усього прогресивного людства

*
*****

Коментарі заслуговують аналізу консиліумом психіатрів...Особливо ті,що "рвуть гузицю" за інтереси угорців.

П
пісатель

всяка учоба лем тогди буде продуктивнов, коли проходить на материнськум язикові, жеби батьки могли контрольовати і помагати процесові учоби.Иншак то буде пущено вшиткой на самотьок,за гроші і подарки будуть ся класти оцінки і писатися звіти, як усьо добре.Говно мня такому образованію, а патріотами лем зо знаніями окрайинськой мови нико не стане. Не скрипи зубами, не лютуй вороже, марні твойі мрійі-нас не переможеш

I
Iгор

Волошiн вірно сказав, що 3 роки вивчення української мови і 2 роки вивчення української літератури в російській (!) школі в Миколаєві дали йому можливість вільно володіти мовой і писати на ній дисертації. Вчитися треба на рідній мові!

Г
ГАДЖО

ваші булати і оплоти ваші же жиди толкануть дись по африкам, вам ся зустане совецкой цуравой джибря, котрой наші цигани з Берегова і Мукачева розтягнут на металлолом щі на подступах до границі

Б
Бачі

Мало почекайте, не шатуйте - най раз Орбан побзерать як багата Каталонія "отділиться" від Іспанії і втратить усі преференції від Євросоюзу. На Каталонію, може, хоть санкції не введуть... А на Мадярщину - кіть шось случайно - та пак нараз - і не лем так маціцько, боячися гі на роусію, а на повну катушку!!! Се кіть їм повезе - кіть їм наші булати з оплотами малинько асфальт не потопчуть гі у 56-му...

БМ
Барна медве

кожній окрайинець має вмерти за свого прєзідєнта і клаптик землі на даунбасі.Не чекайте нич окрайинські злидні, всі бігом на дамбас, доки маєте таку вазможность

Й
йончі

90% закарпатських мадярів цe громадяни іншойі дeржави які дали присягу на вірність угорщині.так які протeсти можуть бути......

Й
йовбак

Петя, йсе ти? Ти уже імператор усіх русинов ци іщи лиш царь?

СП
СЯТА ПРАВДА

..Нигда щи по людськи не жила окупована тер. усе жила метрополія... і куєву і львіву насрати на нас-ушиткой лем пуд себе гребуть, мадяри нам гроші на дороги давуть а окрайіна заберать.А у куєві тепирь на майданах уже народна влада пендриками не б'є спражніх окраїнців а гладить їх по яїчках і мастить чоколядом

РЗ
рузьке з Сиктивкара

А што кацапські троллі уже рішавут ош сюда прийдут мадяри? "Серйозна" методичка...

М
Мрійникам

Ко мріє што прийдуть мадяри і будуть всіх у гу...цю цюльовати і гроші роздавати забудьте. Скорше пендриками і дістанете ,бо они всіх заставлять свою учити,і орати носами до пари звух. Ко знає ко такі мадяри довго з ними не байлує. А ви чекайте як у Кримови .Нигда щи по людськи не жила окупована тер. усе жила метрополія.

1
1

Америкоси кинули Україну, як і країни ЄС, які з-за санкцій проти РФ втратили десятки мільярдів євро. Орбан знає лічити гроші...

1
17,04

ни сталін а сралін.

М
місний

йончі а кому піти тим кого сталін сьуди завіз бо они тай их діти туй мутять

ДТ
До тупих

Гроші у люди в області то контрабас в Європу і контрафакт ,не розмитнений товар в Україну,кіть будеме з мадярами то така лавочка бистро ся прикриє,а ті шо ви кажете інвестиції мадярів чи інших з Європи то 90% іде нараз у жеб до месних царків через ліві фірми,простий закарпатський жебрак нич не рішать,будеме лим там де за нас рішать ті ко рулить всім в області послідні 15-20 років!!!!

Й
йончі

а чому йім нe зобратися і піти як шваби пішли

1
14:15

Основну валюту у область привозять із світа українці-русини нибораку,так було 100 років тому і типирька.Кримчани ужек проклинавуть кацапію,чикали срср,прийшов рашендур.Ти ото туй ся ни муч,тяжко ти та на усі чотири боки пакуй.

RV
Rusyn Valerij

Правильно.Хоть кось у Європі розуміє що собов являє український печерний нацико-насіоналізм.

В
василь

тв австії не було ссср 50 років , і могли ровиватись! динаміка розвитку в україні з 91 року мала бути кращою ніж в угорщині, но народ раб своїх панів 500 років, і лише дивиться іншим у рот, а сам гниє у гавні де вареники самі в рот литять, серуть під себе, і свої гниди розїдають знизу у до веху!

О
останньому

а знаєш як мадяри завидять австрійським пінзіонерам,там пінзії вілікі напроти мадярських.

І
іванко

орбан приклад для всіх! українців дома не можуть захистити, а він закордоном всіма силами захищає інтереси своїх ! подумайте - мадяри пенсіонерам видають премії пенсійні, щоб мали на різдво з чого запросити рідню в гості на великий празник!

ДС
до советчика

я не на тулько патріот укрії, шоби учити язики її папереднвків-сам учи, будеш мати, чим похвалитися-мовою своїх пра-пра-пращурів

ДО
До останнього

Якого члена ти хвастаєшся "Бескидський тунель",,, ти в Хорватії був ???? Там куча тунелів довжиною по5-6 км і країна після війни.....добробут чистота і порядок....

О
останньому

Ти увчив бо мову врага треба знати так.Типирька учи каганатську,будеш ділом занятий,тай укри ти ся ни будуть привижати.

С
спудньому

то шо я йі вивчив, не значить, шо она мені потрібна в житті.Ліпше бим знав латинську-хосна боло би бульше

О
останньому

Як думаш,для чого построїли Бескидський тунель,вклавши в нього 105 мільйонів євро.Сорос як і Орбан належать до єврейського народу.Ти вивчив українську,а не хочеш щоб мадярські діточки її знали.

ДБ
до Берегова,в дурдом

Орбан -справжній політик і патріот, не стелиться під МВФ і Сороса, як окраїнські жиди-бандер-вівці.В нього все получиться бо за ним правда і весь народ .ЩО до окраїнськой мови-для чого мадярським діточкам знати те, що їм ніколи і ніде в житті не пригодиться? Щоб їм солов'їною заливали в вуха помиї брехні про великих укрів? Уже по Ужгороду водять екскурсії, де розказують, що Ужгород за часів князя Лаборця належав до аварського каганату, папередніка великой укрії.

И
иван

Жаль что Порошенко покинет Украину.

Б
Берегово

Орбан отримає нічого, закон буде працювати щоб угорці України знали державну мову

В
ваха

А как будет по жидовски Петя. Ему просто нужно тихонько уйти или будет ему хуже чем Януку. Он просто напросто работает против народа.

Г
грамотно...

...пишите, фамилии пишутся с большой буквой: Орбан. Случайно?

Читайте також