Проукраїнський мер Будапешта все таки переміг з відривом у 41 голос

1213 4

Національна виборча комісія Угорщини 14 червня оголосила перемогу чинного мера Будапешта Гергея Корачоня на місцевих виборах, причому його відрив від другого місця склав лише 41 голос.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex, за підсумками першого підрахунку Корачонь переміг із відривом всього у 324 голоси. Але потім угорська Національна виборча комісія вирішила перерахувати голоси, тому що на деяких дільницях люди помилково голосували за кандидатку від партії влади "Фідес", яка знялась із виборів.

На засіданні виборчої комісії в п’ятницю оголосили, що після перерахунку Корачонь отримав 112 додаткових голосів, а його найближчий суперник, провладний кандидат Давід Вітезі – 395. Це означає, що мер Будапешта переміг на виборах мера з перевагою в 41 голос.

Члени комісії також відхилили прохання Вітезі про повторне голосування у двох округах Будапешта. Після оголошення результатів на вулиці, де Корачонь зібрав демонстрацію, було чути радісні вигуки.

Вітезі визнав поразку й привітав опонента з перемогою, але заявив, що інцидент показує "серйозну проблему" з підрахунком голосів на угорських виборах, а "істерія та істерика Корачоня була безвідповідальною та аморальною".

Своєю чергою Корачонь у коментарі Telex підтвердив, що навіть після оголошеної перемоги клопотатиме про проведення повторних виборів.

Коментарі

К
Космополіт

Корачонь - ні риба, ні мʼясо……містяни не стільки за нього голосували, як проти кандидата від Фідеса (Вітезі засланий фідесовський козачок).

*
*****

Ну й добре!

Д
Діндон

Чекайте, як Україна на ноги стане то наша могутня Угорщина звернеся послушненько в калачик).

П
пішто

То-"ПереГОЛОСування" -шо Аж 2йРАЗ!-А ПЕРШЕ ДО Того-ВІН ТЕЖ ПЕРЕМІГ!-В Венгріі І ВІН і Ще Є ЛЮДИ ЯКІ ПідТРИМують Україну!..АНЕ ЯК-орбан!

Читайте також