Провокація? У Соломонові з угорськомовної школи невідомі зняли національні символи

19
19

За словами голови місцевої організації КМКС Каталін Палко, вчора з угорськомовної ЗОШ І-ІІ ст. у селі Соломоново Ужгородського району невідомі зняли всі угорські символи - а саме прапор, у фойє - герб та гімн Угорщини.

Про це повідомляє видання karpataljalap.net.

Видання також звернулося за коментарем до директора школи Нори Лешко-Ковач. Вона сказала, що її ввечері чекали троє людей, які представилися співробітниками Служби безпеки України. Раніше вони вже навідувалися до навчального закладу. Нібито під приводом розслідування щодо "розповсюдження сепаратистських ідей" деякими педагогами.

А далі вилучили з будівлі прапор Угорщини, текст гімну Угорщини та зображення герба. Нібито через порушення українського законодавства.

Наразі про інцидент стало відому в центральному офісі КМКС. Зокрема голова Ужгородської районної організації Лівія Балог каже, що законами України передбачено використання у громадських місцях символів національних меншин. Відповідно в організації планують подати скаргу на дії невідомих осіб до правоохоронних органів.

Дивіться також: Спецоперація: затримано злочинців, які готували підрив пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі 
 

Коментарі

АХ
Абу хусейн

До 10.31...ХАха мадяри то голожопа тоді хто українці?

ЯС
Я сам

Ну да провокація! Уже крим і даунбас не провокували і шо з того є усі знають! а туй ще мадяри з своїми імперськими планами, розумію австрія би щось хотіла, а то голожопа мадярота!

П
Патріот

Вазагалі потрібно заборонити у всіх державних установах України використання символів СУСІДНІХ держав.

ДН
До нижнього

Te tan jol tudod a magyar nyelvet??? Beszelni meg irni nem ugyanaz. Irjal ukranul, ha ket nyelvet tudod. En pedig hatot tudok. Es ukran vagyok!!!

ВЗ
Вася з Берегово

До Мукачево.нет... Вона ж сказала що від СБУ прийшли такщо відомо хто зняв!!! А другоє.... Ей ви там ниже націоналісти!!!! Заперевальні перестантье писати та писати.... У вас дома нема що робити???? А може підете мало на донбасс???? Бо з такою поведінкою доіграєтесь!!!! І ви сам собі наробите на голову!!!!!! Такщо сидіть там заперевалом і не пишіть до Закарпатські новини бо тут НІКОГО не цікавить ваша заперевальна думка!!!!!

ДУ
До Угорки

Nagyon jo! Mi 2 nyelvet beszelunk, azok meg egyet sem normalisan!

У
Угорка

О. вибачте. У попередньому є одрук. Тож: До "Мукачевка" 1. Слово "мадяр" не існує в українській мові. "Мадяри" по-українськи: угорці. 2. Не"охаменИться", а "охаменіться". Але: це діалектизм. Літературною мовою: схаменіться. 3. Не "сІмвол", а "сИмвол" 4. Не "бути у школі", а "бути в школі". Після голосного і перед приголосним вживаємо прийменник "в". 5. Не "гИмн", а "гІмн". +1 Декларація прав національностей України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1991, N 53, ст.799 ) Стаття 4.: Усім громадянам України кожної національності гарантується право сповідувати свою релігію, використовувати свою національну символіку, відзначати свої національні свята, брати участь у традиційних обрядах своїх народів. Висновок: Спочатку навчіться грамотно писати, прочитайте конституцію, а потім можете розумничати.

У
Угорка

До "Мукачевка" 1. Слово "мадяр" не існує в українській мови. "Мадяри" по-українськи: угорці. 2. Не"охаменИться", а "охаменіться". Але: це діалектизм. Літературною мовою: схаменіться. 3. Не "сІмвол", а "сИмвол" 4. Не "бути у школі", а "бути в школі". Після голосного і перед приголосним вживаємо прийменник "в". 5. Не "гИмн", а "гІмн". +1 Декларація прав національностей України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1991, N 53, ст.799 ) Стаття 4.: Усім громадянам України кожної національності гарантується право сповідувати свою релігію, використовувати свою національну символіку, відзначати свої національні свята, брати участь у традиційних обрядах своїх народів. Висновок: Спочатку навчіться грамотно писати, прочитайте конституцію, а потім можете розумничати.

Р
ржу

злые люди, жадные,кошмар

С
Сказочнік

Для особливо щирих українців раджу прочитати 6 ст. Констетуції.

М
Мукачевка

Угорськомовна школа, але в Україні! Мадяри! Охамениться! Прапор - це ДЕРЖАВНИЙ СІМВОЛ, а не етнічний. Державний прапор України має бути у школі.Тім більш - гимн!

ДЖ
До Жори

Та іди учи ,А не ущимляй!!1!!

5
525

Підтримую, умене туж

У
Українець

Умене бударь жовто блакитний!Вже 2 роки як пофарбував

5
525

Підтримую!!!!

У
Українець

На українських установах повинна бути тільки українська символіка! Дома, на туалеті, ставте що хочете!

Ф
Фатів

Но шо іщи мож гаписати лем провокація. А може то нацисти заперевальні ?!

L
logo

Вибачте! Як раз і відомі. СБУ. Тарас- я звами згідна

Ж
Жора

Правильно зробили, мадяри охренівші вкрай, учні в тих мадярських школах взагалі не знають української мови.

Читайте також