При нарахуванні субсидій за житлово-комунальні послуги

7
0

тяганина недопустима

У понеділок (19 лютого) віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник провів селекторну нараду з регіональними керівниками та начальниками підрозділів, які відповідають за соціальний захист населення. У роботі наради взяли участь також міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, керівники ряду центральних органів виконавчої влади, представники засобів масової інформації.

Йшлося про субсидії на житлово-комунальні послуги для населення. Віце-прем’єр-міністр повідомив, що в Україні 1 млн. 520 тисяч сімей отримуватимуть субсидії. Ще вісім мільйонів людей користуються різними пільгами, в тому числі при сплаті за житло-комунальні послуги. Побоювання щодо росту інфляції у державі не виправдалися. За січень, приміром, вона така ж, як і в роки, коли тарифи не підвищувалися.

Дмитро Табачник наголосив на недопущенні бюрократизму, зверхнього ставлення до людей у цій справі. Особливо слід розібратися з тарифами, які затвердили місцеві ради. Серед „лідерів” за вартістю тепла, водопостачання та водовідведення Дмитро Володимирович назвав і місто Ужгород, піддавши критиці депутатів. Він вказав на необхідність завершити роботу з формування відповідної електронної бази даних, активізувати роз’яснювально-інформаційну роботу.

На селекторній нараді виступив і заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Гоблик. Він, зокрема, поінформував про динаміку нарахування субсидій у нашому краї. Так, за січень цього року їх нараховано у 2,5 раза більше, ніж у січні минулого. Проводиться відповідна роз’яснювальна та інформаційна робота. Щодо фактів невмотивованого завищення тарифів, за словами Володимира Васильовича, якщо виявиться, що десь взяли зайве, то і мають повернути.

Повідомили ЗІА "Простір" з управління інформації та зв’язків з громадськістю ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також