При отриманні 900 тис. грн хабара затримано голову сільради

9
3

на Свалявщині

У Закарпатській області за отримання 900 тис. грн хабара затримано голову сільської ради с. Березники Свалявського району. Його затримано на гарячому під час одержання грошей в місцевій кав’ярні. Війт вимагав й отримав гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки у 3 га. Проти посадовця прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України `отримання хабара в особливо великому розмірі`, - повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Закарпатській області підполковник міліції Ігор Стефанець.



Голова сільради загалом вимагав 1,5 млн грн хабара. 900 тисяч ним були отримані як аванс. Отримання хабара в особливо великому розмірі, відповідно до ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тягне за собою позбавлення свободи на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.





Свалявський район є одним із найперспективнішим для розвитку туристичного бізнесу. Тут зосереджена найбільша кількість мінеральних джерел. На території району розробляються декілька джерел мінеральної води: Свалява, Поляна, Плоске, Голубине, Нелiпино, Пасiка. В районі є кілька санаторіїв та баз відпочинку. Найбільш відомі серед них: `Сонячне Закарпаття`, `Поляна`, `Джерело кришталеве`, `Квітка Полонини`, `Перлина Карпат`, `Квасний потік`.





Коментарі

Ч
Читач

став на заваді. Прибрали у такий спосіб. (Цензура не дає додруковувати до кінця коментарі).

Ч
Читач

Хабарник має велику приватну власність у межах Сваляви та району. Отже якомусь клану

С
Спостерігач

А той хто давав хабара, звідки в нього така сума грошей,невже заробив чесно?900тис.грн.із зарплати не наскладаєш?Я вважаю,що відповідальність мають нести обоє.

Читайте також