Придбай моє авто: на Закарпатті можна придбати за 400 $ перший "вазівський" універсал (ФОТО)

13
0

ВАЗ-2102 вважався революційним у машинобудуванні радянської епохи.

Автомобіль продається в Тячеві за 400 доларів. За такі гроші автомобіль у нормальному стані. Є декілька нюансів по кузову. Але власник автомобілю стверджує, що його "ластівка" їздить кожного дня.

ВАЗ-2102 є ліцензійною версією Fiat 124 Familiare, з численними відмінностями, аналогічними базовій моделі ВАЗ-2101. Перший автомобіль ВАЗ-2102 зійшов з конвеєра Волзького автомобільного заводу 1971-го року. Потім після початку випуску спадкоємиці — «Четвірки» ВАЗ-2104 у 1984 році обидві машини ще рік випускалися одночасно аж до зняття «Двійки» з виробництва. Останні машини були випущені в січні 1986 року.

Нова модель була багато в чому уніфікований з базовим седаном ВАЗ-2101. Приладова панель і робоче місце водія ідентичні таким у ВАЗ-2101. Кромка двері багажника доведена до бампера і перебуває на рівні із рівнем підлоги, що спрощує операції щодо навантаження та розвантаження. Суцільне заднє сидіння розкладаються, що дозволяє отримати горизонтальний вантажний майданчик.

Номерний знак знаходиться на задніх дверях, задні ліхтарі розташовані вертикально. Технічний рівень універсалів в той час відрізняла слабка герметизація салону від пилу з боку задніх дверей і пари бензину через горловину бензобака. Для більшого по масі вантажопасажирського ВАЗ-2102 пружини підвіски і амортизатори були додатково посилені, що дозволило зберегти вантажопідйомність в 250 кг з двома пасажирами (або 60 кг з п'ятьма пасажирами) при тому, що власна маса автомобіля в порівнянні з седаном ВАЗ-2101 зросла на 55 кг.

Автомобіль оснащувався бензиновим двигуном потужністю 62 к.с., що працює на бензині АІ-92. Збільшиться навантаження на двигун і зчеплення передавальне число головної пари збільшили з 4,3 до 4,44, застосувавши так звану вантажну шестерню.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також