Придбай моє авто: у Виноградові продають "суперкар" із 90-х (ФОТО)

12
1

Автомобіль і сьогодні приверне увагу будь-кого.

Pontiac Firebird 1993 року випуску продають у Виноградові за 7 тисяч доларів. Автомобіль після ремонту та реставрації, але власник повідомляє, що ще деякі моменти залишилися і потребують втручання майстрів.

Pontiac Firebird — автомобіль, що випускався концерном General Motors з 1967 по 2002 роки. Firebird був представлений на ринок в тому ж році, що й схожа з ним модель Chevrolet Camaro. Обидва ці автомобілі створені на одній базі Pony Car і мають великий список взаємозамінних вузлів і агрегатів. У тому ж році був представлений також і Mercury Cougar.

На ці автомобілі здебільшого встановлювалися двигуни типу V8, вироблювані різними підрозділами концерну GM. В більшості своїй, двигуни для Firebird виготовляв підрозділ Pontiac до 1977 року, ці автомобілі наділялися двигунами з багатьох заводів. З 1982 року було прийнято рішення встановлювати виключно двигуни виробництва GM.



Четверте покоління продовжило рухатися по наміченому попереднім поколінням шляху аеродинамічності і обтічності кузова, але через загальний спад попиту на подібні автомобілі не користувалося належним успіхом у покупців. Як і раніше, Camaro випускалася з зовнішніми фарами, а Firebird використовував «сліпий» варіант висувних фар, які зазнали мінімальні зміни. У загальному і цілому четверте покоління Firebird повніше показувало ідеї концепту «Banshee IV», ніж рестайлінг третього покоління 1991 року. Однак в ньому було втрачено те, що об'єднувало всі покоління автомобілів цієї марки — якась гострота і клиноподібність, яскраво проявлена дизайнерами в концепті «Banshee IV», що викликало невдоволення у деяких шанувальників колишніх Firebird.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Варга

Ві знаєте сколько там датчиков

Читайте також