Прикарпатське село залишилось без сполучення зі світом (ВІДЕО)

10
0

Є село - нема дороги, а отже - і сполучення зі світом. Через прикарпатське село Молодьків - відмовляються їхати водії маршрутних автобусів. Причина - суцільне бездоріжжя.

Селянам доводиться пересідати на велосипеди. Чи є шанс повернути на маршрути автобуси - з'ясовували наші кореспонденти.

Молодьків - не Китай. Попри це, на велосипед тут пересіли всі місцеві мешканці. Вибору немає - кажуть люди. Автобуси їхнє село оминають десятою дорогою.

Іван, водій маршрутки:

- Це ж бездоріжжя. Буквально проїхали 20 метрів, то там на першій передачі треба їхати. Легкові карнізами зачівають дорогу. Мотор зіпсувався, тепер ресори. Всьо розбивається по цих ямах.

Автомобілем тут теж не наїздишся - швидко ламається. Пан Василь нахвалює свого залізного коня. Щоправда, ремонтувати його змушений чи не щодня. Сільський голова лише розводить руками. Розповідає, це колись була дорога державного значення, а тепер - суцільний жах. Відколи її проклали 35 років тому - жодного разу капітально не ремонтували. Грошей від транспортного збору вистачало лише на ямковий ремонт.

Василь Кисляк, сільський голова с.Молодьків:

- В рік йшло десь 8-12 тисяч транспортного збору. Але це є не цілий КАМАЗ асфальту. Де його висипати - це важко сказати. Ямковий ремонт - це марна трата і грошей, і асфальту.

Майже шість мільйонів гривень - стільки, за підрахунками сільського голови, потрібно на капремонт дороги. Для місцевого бюджету - ця сума фантастична. Тому єдине, на що розраховують люди - допомога обласної влади.

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також