Прикордонникам відкриють доступ до реєстру призовників та військовозобов'язаних

16
0

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Щоб припинити практику незаконного перетину кордону військовозобов'язаними, українським прикордонникам відкриють доступ до реєстру призовників.

«Наші інспектори роблять все необхідне для того, щоб перевіряти ці документи – чи дійсні вони чи ні. Але для того, щоб нашим хлопцям було легше перевіряти ці документи, зокрема по одному з напрямків – це ті, що видані у територіальних центрах комплектування, зараз триває активна робота між ДПСУ та Міноборони для того, щоб здійснити такий інформаційний обмін між нашою базою даних та реєстром призовників та військовозобов'язаних», – розповів він.

За словами Демченка, зараз опрацьовуються технічні моменти, щоб це стало можливим, а також обговорюються критерії доступу до бази даних та держреєстру і представників ТЦК, і прикордонників.

«Щойно все це буде протестовано та напрацьовано, фактично надалі наші інспектори зможуть буквально в режимі онлайн перевірити ту чи іншу особу, чи справді йому військкоматом, наприклад, видавався той чи інший документ, що дає право на перетин державного кордону», – пояснив Демченко.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також