Прикордонники Мукачівського загону викрили вже майже півтисячі "ухилянтів" з фейковими документами

10
6

Близько сотні чоловікам, які намагалися перетнути кордон з підробленими документами оголосили підозру, а 39 з них вже призначено покарання.

Як повідомляють в пресслужбі ДПСУ, від початку повномасштабного російського вторгнення, прикордонники Мукачівського загону під час оформлення осіб, які перетинали кордон виявили майже 400 підроблених документів.

Найчастіше – 158 разів, особи чоловічої статі надавали для перевірки фіктивні довідки військово-лікарської комісії. 147 спритників мали надію перетнути кордон за «липовими» тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаного, ще 45 вдавали із себе студентів іноземних вишів, а 20 – багатодітних татусів. Крім того, прикордонники виявляли й підроблені пенсійні посвідчення, свідоцтва про смерть дружини, довідки медико-соціальної експертної комісії тощо.

За всіма випадками виявлення підроблених документів, оперативники загону проводили детальну перевірку на предмет встановлення причетних до їх виготовлення осіб, а за фактом використання під час перетину кордону «липових» документів надсилали повідомлення про наявність у діях українців ознак злочинів, передбачених ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

ДБ
До бачія

Дивися чучало бо людина яка воювати не хотіла може повернутися з кулеметом і тобі задницю за такі слова потім підстрелити профілактично. Але то наврядче бо такі пси вонячі , найчастіше пишуть свої патріотичні коменти десь за кордоном подалі від небезпеки "бути перемолотим на фронті" як ти виразився.

Б
Бачі

Нормальний солдат буде. В армії ж не будуть збирати всіх утікачів в одну роту чи взвод, а помежи іншими і забуде що утікав, там інша обстановка. Так, мала би бути контрактна армія і кониць, що зробиш кіть москалі напали? Патріотичних людей я би навпаки беріг, або брав у якійсь пропорції якщо можна так сказати, бо зараз таких тисяч 100 назбирають що є дуже мало, перемолотять на фронті і лишимося знову як в 90- з інфантильним обществом, з «каков разніцов» ся лишимо і то буде кінцева.

A
a/o

Але чесно: який солдат буде з тих, хто не хоче воювати? Він здається або дезертирує при першій же нагоді.

H
habar

nabarnyki dostali

7
7644

На початку подій за красиві очі відпускали еліту? Вони інколи в себе вірять?

Ц
Ціґань

я тоже ишов через границю піші, та непустилиня. кажут, чоловіче, ди йдеш? я кажу - у монако! там сут усі цімбори, та кличут ня. кажут, нас файно пустили ушотких и из чемоданами гроши!!! не боло розслідуваня, не? ге? хабарники, заткайтеся, та не говоріть дурниці. бо май паскуде ги прикордонник тай митник ниє у світі. хиба мреовиць.

Читайте також