Прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення за кордон

6
0

6-річного хлопчика

З початку 2007 року прикордонники запобігли 16 навмисним спробам незаконного переміщення неповнолітніх українців закордон. Як повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ і зв`язків з громадськістю Державної прикордонної служби, за відповідний період минулого року було задокументовано 8 таких спроб.

Так, у 2007 році з об`єктивних причин не пропустили через кордон три організовані групи: 25 дітей, які їхали з Білої Церкви до Росії на фестиваль духової музики не з оригіналами, а з ксерокопіями свідоцтв про народження. Ще 35 школярів Чемерівської школи (Хмельницька область), які у супроводі двох вчителів їхали до Білорусі на екскурсію, не мали проїзних документів дітей (паспортних документів для виїзду за кордон) і доручень від батьків. Не пропустили до Болгарії 20 дітей, які їхали на відпочинок, а доручення від батьків мали на осіб, які на той момент вже були закордоном з іншою групою туристів.

Спробі незаконного вивезення за кордон 6-річного хлопчика запобігли закарпатські прикордонники вчора вночі на кордоні з Угорщиною, в пункті пропуску «Тиса». Малюка супроводжувала його 26-річна мати. Син був вписаний в її паспорт. Жінка, яка проживає в Івано-Франківську, показала заяву від батька, видану нотаріусом у Києві. Підозру в інспектора прикордонного контролю викликало також те, що в цьому документі були відсутні паспортні дані батька. Під час розмови жінка призналася, що батько, якого вона назвала алкоголіком, не знає про те, що сина везуть за кордон. Всі папери для виїзду нібито під час останнього приїзду оформила бабуся хлопчика, яка перебуває на заробітках в Італії. Саме до неї і їхала дочка з внуком, а не на відпочинок до Польщі, Угорщини і Словаччини, як указувалося в документах. Дитину прикордонники закордон не пропустили.

Про цей факт інформували прокуратуру і представників МВС.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також