Прикордонники звітують про нові підходи до охорони рубежів країни

10
0

З 15 квітня до виконання службових обов’язків приступили військовослужбовці реформованого відділу прикордонної служби «Великий Березний».

Структуру підрозділу «Великий Березний» було змінено на  виконання Концепції розвитку Державної прикордонної служби України з метою удосконалення системи охорони держрубежів, - повідомляє держприкордонслужба.

Зазначається, що відтепер відділ «Великий Березний» включатиме в себе п’ять відділень прикордонної служби типу «В»: «Верховина Бистра», «Стужиця», «Княгиня», «Новоселиця», «Великий Березний» та відділення прикордонноїслужби типу «А»: «Малий Березний».

Йдеться про те, що основні завдання, які виконують структурні підрозділи всередині відділу, буде розмежовано.

Наприклад, тепер персонал відділень прикордонної служби типу «В» охоронятиме закріплені за ними ділянки «зеленого» кордону, відділення прикордонної служби типу «А»  відповідатиме за здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Малий Березний - Убля».

Згідно планів керівництва, нова структура управління забезпечить більш ефективне та раціональне використання сил і засобів для підвищення надійності охорони кордону.

Відділ «Великий Березний» став першим у Чопському прикордонному загоні, що зазнав таких змін у штатній структурі. Незабаром за таким же зразком планується впродовж року модернізувати ще два відділи загону – «Ужгород» та «Чоп». Таким чином буде охоплено усю ділянку відповідальності Чопського загону.

Читайте також: Українсько-словацький кордон практично паралізовано: люди стоять у чергах по 8-10 годин.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також