Природна аномалія: в Ужгороді знову рясно квітнуть каштани (ФОТО)

11
1

В Ужгороді, де вночі спостерігалися заморозки, знову почали квітнути каштанові дерева. І не лише вони.

– Вулиця Тихого. Квітнуть каштани? Що відбувається у нашому місті?, - риторично запитує у Facebook ужгородець Андрій Васильєв.

Вчені вважають, що природа таким чином коригує свій ритм. Адже аномальне спекотне літо не могло не викликати відповідної реакції у деяких рослин, які почали знову квітнути. Що відбувається з біоритмом людини можна лише здогадуватися. 

Нагадаємо, що в Мукачеві росте сакура, яка цвіте по кілька разів на рік, у тому числі взимку.

Коментарі

НВ
не вчений

Для довідки - їх обрізали декілька тижнів тому - залишились голі стовбури, по фото видно. Дерева були здорові і коренева система працює, але їй не були куди подіти енергію. В спеку нічого не росте. Останні дні дощило і впала температура, тому пустилися пагони, а деякі навіть зацвіли. Вчені хай почитають книжку якусь, а не пишуть дурниці. За 50 метрів від обрізаних каштанів ростуть не обрізані приблизно такого ж віку, а можливо й старші - вони вже декілька тижнів як висохли, як і багато інших каштанів в місті. Проблема якраз в тому, що каштани цього року швидко висохли, а не в тому, що по зрозумілих причинам декілька дерев розквіли. Виключно суб'єктивно - здається, що останнім часом дерева дуже хворіють, мова не тільки про каштани, а взагалі. В мене в саду цього року висохли 3 дерева, при тому весною було декілька видів паразитів.

Читайте також