Привітання Золтана Ленд'єла з приводу роковин закінчення Афганської війни

8
0

Від імені Мукачівської міської ради, її виконавчого комітету, територіальної громади міста низько вклоняюся пом’яті полеглих в Афганістані, співчуваю і підтримую дітей і вдів полеглих героїв, складаю шану тим, хто повернувся з поля бою і сьогодні на прикладі героїзму і мужності бойових побратимів виховує в юного покоління почуття гордості за своїх батьків, любов до Вітчизни. /Золтан Ленд’єл, міський голова Мукачева/

СХИЛЯЄМО ГОЛОВИ В ГЛИБОКІЙ ШАНІ!

Афганська війна тривала з 25 грудня 1978 до 15 лютого 1989 року, тобто майже 10 років. У якості радянських військовослужбовців загинуло 2572 українців (17,09% всіх втрат). Із 620 тисяч радянських військовослужбовців, які пройшли через Афганістан, 150 тисяч (24,19% загальної кількості) становили громадяни України, причому за післявоєнний час від хвороб та від наслідків бойових поранень померло в два рази більше українських ветеранів Афганістану, аніж у роки афганської війни. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наш співвітчизник, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник.

15 лютого 2010 року виповнюється 21-а річниця виведення радянських війск з Афганістану. Щорічно напередодні цієї дати ми віддаємо данину пам'яті та поваги воїнам, які загинули, виконуючи свої обов'язки. Біля їхніх могил лунають промови, звучать клятви, молитви. Майже в кожному українському місті і селі, як і в Мукачеві встановлено їм пам'ятники, пам'ятні знаки, у храмах служать по них панахиди.

Від імені Мукачівської міської ради, її виконавчого комітету, територіальної громади міста низько вклоняюся пом’яті полеглих в Афганістані, співчуваю і підтримую дітей і вдів полеглих героїв, складаю шану тим, хто повернувся з поля бою і сьогодні на прикладі героїзму і мужності бойових побратимів виховує в юного покоління почуття гордості за своїх батьків, любов до Вітчизни.

Золтан Ленд’єл, міський голова Мукачева

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також