Прийдешній iPhone 16: що відомо станом на зараз і чого очікувати фанатам «яблучка»

13

Прихильники техніки від купертинської компанії в очікуванні виходу наступної моделі iPhone 16. І хоча презентація новинки, за попередньою інформацією, пройде у вересні, вже зараз у Всемережжі шириться інсайдерська інформація щодо очікуваних технічних параметрів.

До прикладу, Ябло.тех пише, що прийдешній Айфон 16 отримає нову кнопку, яка, за попередніми даними, буде виконувати одразу кілька функцій, зокрема:

  • Фокусування при легкому натисканні;
  • Фото- і відеозйомка – якщо натиснути сильніше;
  • Зменшення і збільшення масштабу при проведенні ліворуч / праворуч;
  • Жести з різноманітними функціями.

Однак на кнопці справа не закінчується. Численні інсайдери пророкують девайсу й інші не менш цікаві особливості, про які далі піде мова.

П’ять варіантів кольору

Подейкують, що прийдешній iPhone 16 буде доступний в білому, чорному, синьому, зеленому та рожевому колірних рішеннях. Деякі сайти вже навіть публікують світлини ймовірної «шістнадцятки» в згаданих варіантах кольорах.

Деякі інсайдери повідомляють і про шосте колірне рішення – фіолетове. Та як насправді все буде, зможемо дізнатися під час презентації новинки.

Діагональ тачскріна

Численні джерела повідомляють, що Айфон 16 отримає 6,1-дюймовий OLED-екран, тоді як модифікація «Plus» - 6,7 дюйма, “Pro” – 6,3”, а “Pro Max” – 6,9 дюйма. Говорять також про використання мікролінз задля покращення яскравості та енергоефективності.

Також новинкам «пророкують» зменшені рамки навколо тачскріна без втрати продуктивності, а також звичний динамічний острівець Dynamic Island.

Продуктивність

iPhone 16, на думку інсайдерів, працюватиме на базі минулорічного фірмового процесора A17 Pro, тоді як флагманські моделі отримають новий A18 Pro.

Є також інформація, що сам чіп у iPhone 16 Pro і Pro Max матиме більший розмір, щоб мати змогу підтримувати якомога більше функцій ШІ, які працюватимуть безпосередньо на смартфоні, а не десь у хмарі.

Автономність

Повідомляється, що Айфон 16 матиме таку ж АКБ, як і минулорічна модель. В той же час автономність флагманських моделей буде збільшено на 5%, окрім iPhone 16 Plus – тут ємність буде меншою приблизно на 9%.

Крім того, новинки заряджатимуться скоріше, аніж попередники. Очікується 40 Вт дротового і 20 Вт бездротового заряджання.

Підсумовуємо

Ясна річ, точну інформацію щодо iPhone 16 у всіх його модифікаціях ми дізнаємося після презентацію, але вже навіть інсайдерські дані вказують на те, що це буде доволі вдалий смартфон, який користуватиметься попитом не тільки серед фанів «яблучної» компанії, а й широкої аудиторії користувачів сучасних пристроїв.

На правах реклами

Коментарі

Читайте також